Eğitim Sen: 12 bin rehber öğretmen mağdur edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Bakanlar Kurulu Ek Ders Kararnamesinde yer alan "ders yılı süresince" ibaresi nedeniyle rehber öğretmenlere seminer döneminde haftada 15 saat ek ders ücretinin ödenmediğini ileri sürerek, "yaklaşık 12 bin rehber öğretmenimiz göz göre göre mağdur edilmiştir" dedi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul ve kurumlarda görev yapmakta olan yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin düzenlemenin, 2006/11350 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile gerçekleştirildiğini hatırlattı. Şimşek, Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinin "d" bendindeki "her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati" şeklindeki düzenlemenin, 15 Haziran-1 Temmuz tarihleri ile 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlangıcından derslerin başladığı döneme kadarki sürelerde her tür ve kademedeki okullarda çalışan rehber öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmemesi sonucunu doğurduğunu kaydetti.

Şimşek, Rehber öğretmenlerin yaşamış olduğu bu mağduriyeti ortadan kaldırmaya yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinin "d" bendindeki "ders yılı" ifadesinin, "öğretim yılı" olarak değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu soruna ilişkin Bakanlıkta görüş ve uygulama birliği sağlanamadığını iddia eden Şimşek, "Bunun da ülke çapında yerel idarecilerin farklı farklı uygulamalar yapmasına, dolayısıyla eşitsiz uygulamaların yaşanmasına neden olduğunu" savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber