Olay açılışa inceleme

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEDİA Markt mağazasının açılışındaki indirimlerle ilgili, Rekabet Kurulu inceleme başlattı. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Hatalı bir işlem varsa bedeli ödenecek" dedi.

***

Bakanlık inceleme başlattı

Sanayi Bakanlığı, Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında izdiham yaşanan Media Markt'ın indirimli fiyatlarını incelemeye aldı.

Alman elektronik market zinciri Media Markt'ın Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında yaptığı yüzde 50'ye varan indirim, incelemeye alındı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Media Markt'ın fiyatlarıyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Çağlayan, "Yanıltıcı reklam yapılmış mı, Reklam Kurulu bunu inceliyor. Diğer boyutu Rekabet Kurulu'nu ilgilendiriyor. Aşırı indirimlerin diğer üreticiler açısından rekabet hukukuna aykırı olup olmadığı inceleniyor" dedi.

'EZBERİ BOZDUK'

Öte yandan Media Markt'tan yapılan açıklamada, "En yeni teknolojiyi en uygun fiyatlarla tüketicilere sunmaya devam edeceğiz" denildi. Pazarda yeni bir döneme girildiği vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi: "Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde rekabet kurallarına uygun hareket ediyoruz. Oyunun kurallarını değiştirmeye soyunan ve ezber bozan bir strateji uyguluyoruz. Hakkımızda girişimlerde bulunulmasını doğal bir süreç olarak görüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber