Fitre ve zekâtlar öğrenci bursu oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 13:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi'nce 500 üniversite öğrencisine yapılacak yardım için 1500 öğrenci başvurdu. Öğrenciler müftülük binası önünde uzun bir kuyruk oluşturdu

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi'nce, ramazan ayında toplanacak fitre, zekât ve bağışlarla 500 ünivesite öğrencisine yardımda bulunulacağı bildirildi. 500 öğrenciye verileceği duyurulan yardımdan yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, başvuru yapmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Eskişehir Müftülüğü önünde kuyruğa girdi. Öğrenciler verilen formları doldurup müftülük yetkililerine teslim etti. Yardım almak için 1500 kişinin başvuruda bulunduğu açıklandı.

Eskişehir Müftü Vekili Osman Tıraşçı, son 3 yıldır Eskişehir'de ramazan aylarında topladıkları fitre, zekât ve bağışları eşit olarak 500'e böldüklerini ve bu parayı burs adı altında bir defaya mahsus olarak üniversite öğrencilerine verdiklerini söyledi.

Başvuru üç kat arttı

Geçen yıl üniversite öğrencilerine ramazan ayında 250'şer YTL dağıttıklarını belirten Osman Tıraşçı şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl yardımlardan yararlanmak için 500 öğrenci başvurmuştu ve hepsine yardım ettik. Bu yıl ise başvuru sayısı 3 kat arttı. Bu öğrenciler arasında doldurdukları forma göre ekonomik durumlarını belirleyip en fazla ihtiyaç sahibi olan 500 öğrenciye yardımda bulunacağız.

Hayırseverlerden ise yardım bekliyoruz. Toplanacak olan paraları ramazan ayından sonra üniversite öğrencilerine dağıtacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber