Olay savcı Ferhat Sarıkaya, kayıplara karıştı

Haber Giriş : 28 Eylül 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Şemdinli'deki olaylara ilişkin hazırladığı iddianame sonrası meslekten ihraç edilen eski savcı Ferhat Sarıkaya, kayıplara karıştı. Sarıkaya ile ilgili açılan davalara ilişkin tebligatlar, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Hakimler ve Savcılar Yürksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Van eski Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya kayıplara karıştı. Sarıkaya'ya en yakın arkadaşlarının dahi ulaşamadığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, ikamet adresi olarak Van Adliyesi'ni gösteren Sarıkaya'nın meslekten ihraç edildikten sonra Van'dan ayrıldığı ve kendisine ulaşılamadığını belirttiler. Yetkililer, Sarıkaya hakkında açılan davalara ilişkin tebligatların kendilerine geldiğini belirterek, ?Bize adresini sordular. Biz de ulaşamadık. Nerede olduğunu bilen yok? değerlendirmesini yaptılar.

Savcı Sarıkaya, Şemdinli'deki olaylara ilişkin hazırladığı iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili iddialara yer vermiş ve bu durum kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bu gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklama yapmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği, 2 müfettiş konuyu inceledikten sonra hazırladıkları raporu, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunmuştu. Müfettişler, Savcı'nın Jandarma'ya gönderdiği belgelerle yetkisini aştığına işaret etmişti. HSYK, yaptığı toplantıda, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkayı'yı 1'e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti ve karar kesinleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber