Emekli işçiler, 'aylıklarında adalet' istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Tüm İşçi Emeklileri Derneği Yöneticileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bir rapor sunarak, "eşit hizmet ve prime eşit aylık" verilmesini talep ettiler.

Raporda, işçi emeklilerinin vergisini ve sigorta primini ödeyerek 25-30 yıl çalışarak emekliliğe hak kazandıklarını ancak, bugün toplumun en mağdur kesimlerinden birini oluşturdukları belirtildi.

Geçmişte hükümetlerin aynı hizmet ve prim gününe farklı aylık bağlama oranları nedeniyle aylıklar arasında farklılıklar oluştuğuna işaret edilen raporda, "İşçi emeklilerinin kendi aralarında bu adaletsizlikler olduğu gibi diğer emeklilik kurumu Emekli Sandığı emeklileri arasında da fark her gün artmaktadır. SSK taban aylığı ile Emekli Sandığı taban aylığı arasındaki fark, bugün 200 YTL'dir tabanda ise bu fark 5-6 katı geçmiştir" denildi.

İşçi emeklileri için bir iyileştirme yapılmasının şart olduğu dile getirilen raporda, emeklilerin yüzde 80'inin açlık sınırı altında aylık almasının sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber