THY, müşteri memnuniyetinde birinci

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalite Derneği (KALDER) tarafından açıklanan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) Türk Hava Yolları (THY), 78 puan alarak hava yolu sektöründe birinci sıraya yerleşti.

THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre KALDER tarafından düzenlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi(TMME) sonuçlarına göre THY 78 puan alarak birinci oldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Müşteri memnuniyetinin zaman içindeki eğilimlerinin izlenmesi, müşteri sadakati, buna bağlı olarak karlılık ve rekabet edebilirlik hakkında önemli bilgiler veren TMME, havayolu sektöründe ilk kez bu yıl ölçümlendi. THY aldığı 78 puanla, Türkiye ortalaması olan 74,1'in üzerinde yer aldı."

Açıklamada THY Genel Müdürü Temel Kotil'in görüşlerine de yer verildi. Müşteri memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Temel Kotil, TMME'de birinci sırada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Türk Hava Yolları olarak yolcuların memnuniyetini daha da artırmak üzere bir çok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Kotil, "Her geçen gün durumumuzu gözden geçiriyor ve kendimizi sürekli geliştiriyoruz. TMME'de aldığımız bu puanı doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber