Gaziantepli öğretmen, eğitime destek olmak amacıyla 2 maaşını bağışladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime destek olmak ve sevdiklerinin adını okulda yaşatmak için Gaziantep'te bir kampanya başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde işadamları ile sivil toplum örgütleri, okul yapımı ve tamiratına önemli desteklerde bulundu. Ancak yardımseverlerin içinde öyle birisi vardı ki, dikkatleri üzerine çekti.

Kendisini eğitime adayan Aliye Ömer Battal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Handan Babat, 2 maaşını okul yapımına bağışladı.

Cehaletle ve yoksullukla savaşmanın tek yolunun eğitim olduğuna inanan Babat, "Sevdiklerinizin Adını Okulumuzda Yaşatalım" kampanyasına 2 maaş yardımıyla destek olmaya çalıştığını belirtti.

Kampanyayı mahalli basından öğrenen Babat, "Gaziantep, eğitim sorunlarını ortadan kaldırmayı başaran önder iller arasında. Sorunların en önemlilerinden biri de hiç şüphesiz mevcut okullarımızın fiziki ve teknik donanımları. Cehaletin ve yoksulluğun panzehiri nitelikli eğitimdir. Ülke genelinde eğitim kurumlarımızın niteliklerini en üst düzeye çıkarmak zorundayız. 21. yüzyıl standartlarında okulların oluşmasında elbette devlet vatandaş işbirliği önemlidir." diye konuştu.

Bir eğitimci olarak başlatılan kampanyaya duyarsız kalamayacağının altını çizen Babat, Şahinbey İlköğretim Okulu ana sınıflarından birisinin tamamen tefriş edilebilmesi, sınıfta bir bilgisayar, bir TV ve bir VCD, çocukların oyuncakları, tüllü perdesi, masa ve sandalyelerinin alınması için iki maaşımı bağışladığını açıkladı.

Bu kampanyanın diğer okullar tarafından da model alınarak sınıflara isim verilmesi şartıyla il genelinde yürütülmesini isteyen Babat, "Eğitim sadece eğitimcilerin ve devletin sorunu değil, bu ülkede yaşayan insanların ortak sorunudur. Herkes bu anlamda elini taşın altına koymalı ve halen eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren devlet okullarımızın fiziki koşulları yanında teknik donanımlarının da 21. yüzyıl standartlarına çıkarılması gerekir. Çocuklarımızın teknolojiyle tanışmasını ve en üst standartlarda eğitim görmesini sağlamak hepimizin ortak vatandaşlık görevidir. Eğitimde fırsat eşitliği ancak böyle sağlanır. Her şeyi devletten beklemek yanlıştır. Valimiz Süleyman Kamçı'nın önderliğinde başlatılan bütün eğitim kampanyalarının destekçisi olduğumuz gibi bu kampanya'ya da destek veriyoruz. Gönül rahatlığıyla iki maaşımı bu kurumun bir ana sınıfının tefrişine bağışlıyorum. Sanayici ve iş adamlarımız başta olmak üzere herkesi eğitim adına düzenlenen her türlü kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Ülke olarak duyarlı olacağım en önemli konulardan birisi eğitim sorunlarımızdır. Çözüm çabalarına herkesi katkı sağlamaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber