Meclis resepsiyonuna komutanlar ve Baykal katılmadı

Haber Giriş : 01 Ekim 2007 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da bulunmadığı resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül de eşi Hayrünnisa Gül olmadan resepsiyona geldi.

TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması nedeniyle Meclis tören salonunda verilen resepsiyona Köksal Toptan ev sahipliği yaptı. Resepsiyon saat 19.00'da başladı. Meclis Başkanı, TBMM'de verilen 1 Ekim resepsiyonlarında, 5 yıl aradan sonra konukları, ilk kez eşiyle birlikte karşıladı.

-RESEPSİYONDAN NOTLAR-

-Resepsiyonun iftar saatine denk gelmesi nedeniyle, orucunu açmak isteyenler özellikle pilav ve dönerin olduğu bölümde uzun bir kuyruk oluşturdu. Bu arada AKP Mersin Milletvekili Ali Er, iftarını açtıktan sonra TBMM Başkanı Toptan ile tokalaşmaya giderek, ?Sayın Başkan ben ortadan geldim? demesi üzerine Toptan, ?Ali, senin hangi işin doğru ki?? diyerek espri yaptı.

-AKP milletvekillerinin önemli bir bölümü resepsiyona eşsiz katılmayı tercih ederken, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Yalova Milletvekili İlhan Evcil, Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu az sayıda milletvekili türbanlı eşleriyle resepsiyona katıldı.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısı nedeniyle resepsiyondan ayrıldı. Başbakan'ın ayrılmasından hemen sonra Cumhurbaşkanı Gül resepsiyon katıldı.

-Gül, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'la karşılaşınca, ?Ufuk Bey bir ara iktisatçılar bir araya gelelim? dedi. Uras da, ?Hay hay, neden olmasın? karşılığını verdi.

-Gül, MHP lideri Bahçeli ile de bir süre sohbet etti. Gül, ?Aslında bu resepsiyonun dışarıda yapılması daha iyi olurdu? dedi. Bahçeli de ?Kalabalık nedeniyle burası çok sıcak? karşılığı verdi.

-DTP'li Milletvekilleri, toplu halde resepsiyona geldi ve toplu halde ayrıldı.

-Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, resepsiyona eşiyle birlikte katıldı.

-Alman Yeşiller Partisi'nden Claduia Roth da resepsiyona katıldı. Roth, Cumhurbaşkanı Gül ile bir süre sohbet etti.

-Başbakan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Nazım Erken, Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen, Mehmet Şimşek, Nimet Çubukçu, Mehmet Aydın, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan da resepsiyona katılanlar arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber