3 bakan Van'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Şırnak'a gitmek üzere Van'a geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, havaalanında yaptığı açıklamada, 27 Eylülde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyünde 12 vatandaşın katledilmesinin ardından bölgeye taziye ziyaretine gittiklerini söyledi.

Atalay, şöyle konuştu:

"Onların acısını hepimiz derinden duyuyoruz. O gün defin işlemlerine yetişemedik. Ama şimdi köylülerimize, bölgedeki vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize taziye için gidiyoruz. Dertlerini, acılarını paylaşacağız. Tabii buradan bir defa daha söylüyorum. Akşam vakti masum, köye su götürme çalışmasından dönen vatandaşlarımızı hunharca katledenleri lanetliyoruz, kınıyoruz. İftar vakti insanları toplu şekilde orada şehit edenleri hepimiz biliyoruz. Nasıl acımasız insanlar olduklarını da biliyoruz."

Bakan Atalay, gazetecilerin İzmir'de meydana gelen patlamalarla ilgili sorusu üzerine, "Genel olarak ne olduğunu biliyoruz. Ama detaylarına bakıyoruz. Direkteki bir çöp kutusuna konulmuş, orada sabah çöpleri almaya gelen görevliler, masum insanlar yaralanmış. Detaylarına bakacağız."

Açıklamanın ardından Bakanlar Atalay, Eker ve Şimşek, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Ferit Melen Havaalanı'ndan, terörist saldırının yaşandığı Şırnak'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber