İşte en son teknolojiler

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği dünyanın altıncı büyük bilişim fuarı CeBIT kapılarını açtı. 7 Ekim'e kadar açık olan fuarda Turkcell mobil hayata yönelik ürünleriyle dikkatleri çekti

CEBIT Bilişim Eurasia'nın 10 yıldır sponsorluğunu yapan Turkcell bu yılki fuara da Mobil Gelecek konseptiyle damgasını vurdu. Fuar konseptini ?Türkiye Turkcell'le Geleceğe Bağlanıyor' olarak belirleyen Turkcell, bin 505 metrekarelik standında teknolojinin yaşamın her anını nasıl etkilediğini anlattı.

CeBIT ziyaretçileri Turkcell standında ATM'den kartsız para çekme, Mobil belediyecilik hizmetleri, SIM kartlı notebook, mobil sağlık cihazlarını gibi pek çok ürün ve hizmeti yakından izleme olanağı buldu. Turkcell fuarda iş dünyasına yönelik olarak İşTcell, MobilOfis, TurkcellConnect Kart, toplu mesajlaşma çözümleri sunuldu.

ATM'lerden kartsız para çekme, elektronik imzalı elektronik yazışma imkanı sunan Mobil İmza da iş dünyası için sunulan hizmetlerden oldu.

OFİSİNİZ EVİNİZ CEBİNİZDE

EVE yönelik hizmetlerde ise sağlık çözümleri dikkat çekti. Elektrokardiyogram, kan basıncı, şeker, kilo, nabız gibi yaşamsal göstergeler teletıp cihazı ile düzenli ölçülerek sağlık kurumlarına aktarılabiliyor. Evinizin güvenliğini cebinizden takip edebileceğiniz hizmet tanıtıldı. Öte yandan Turkcell tarafından düzenlenen Mobil Gelecek Yarışması'nda dereceye girenlerin ödüllerini Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan verdi.

T. Telekom görüntülü telefonu ilk kez tanıttı

TÜRK Telekom CeBIT'te en yeni ürün ve hizmetlerini sergiledi. Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ile ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın da bulunduğu stand ziyaretçi akınına uğradı. Türk Telekom'un en çok dikkat çeken ürünleri hızlı internet servisi VDSL2 ve görüntülü telefon oldu. Yıl sonunda Türk Telekom bayilerinde satılmaya başlanacak olan görüntülü telefon cihazının fiyatı henüz belli değil ama görüntülü konuşmaların ücretinin normal konuşma ücretinden çok farklı olmayacağı söyleniyor.

EN HIZLI İNTERNET

İLK etapta 30 megabit hızda olacak VDSL2 ise Türk Telekom'un ilgi çeken diğer bir hizmeti oldu. Pazara sunulacağı ilk anda 100 bin aboneye ulaşılması planlanıyor. IPTV de Türk Telekom'un yeniliklerinden biri. Binlerce seçenek arasından istenilen filmi, diziyi, belgeseli veya müzik yayınını seçme imkanı sunan IPTV, yayını kontrol etme özelliği sunuyor. Ses, görüntü ve veri hizmetlerinin tek bir kumandadan kontrol edilebildiği sistemde oyun ve alışveriş gibi internette kullanılan interaktif fonksiyonlar da bulunuyor.

Fuarı Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan açtı

AVRASYA'NIN en büyük bilişim fuarlarından CeBIT Bilişim Eurasia'nın açılışı dün Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve fuarın 10 yıldır sponsorluğunu yapan Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv tarafından yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 2010 yılına kadar bilişim ve teknolojide Avrupa ve içinde bulunduğu bölgede bir üs olmasına çalışacaklarını söyledi. Bunu başarmak için hükümetin araştırma-geliştirmeye ayrılan kaynağı artırmaya devam edeceğini belirten Bakan Zafer Çağlayan ?Ar-Ge yatırımlarımız 2013 yılında GSMH'nın yüzde 2'si düzeyine yükselecek. 2013 GSMH'sını 800 milyar dolar olarak planladığımıza göre 16 milyar dolar demek. Çok çabuk ve çok rahat erişilebilecek bir hedef' dedi.

İşte CeBIT'in

yıldız ürünleri

General Mobile G777 cep telefonundan sinema keyfi sunuyor. Fiyatı sinema aparatı dahil 699 YTL.

Dünyanın en büyük plazması Panasonic TH-103PF9EK dev boyutlarıyla büyük ilgi çekti. Nisan ayından beri Türkiye'de 9 adet satılan plazmanın fiyatı 79 bin Euro.

Akbank'tan dünyada bir ilk: Kredi Makinesi. Şubeye gitmeden kredi almaya imkanı sunan Kredi Makinesi, belge ve kişisel bilgi ibrazından fotoğraf çekimine, imzadan kredi değerlendirmesine kadar tüm süreçleri yapıyor. Kredi Makinesi sayısı yıl sonuna kadar 10 adet olacak.

Fuarın laptop'ları

Vestel'in 3G ile kesintisiz internet erişimi sağlayacak dizüstü bilgisayarları CeBIT'te teknoloji meraklılarını bekliyor.

Toshiba dünyanın en hafif notebook'unu tüketiciyle buluşturdu. Sadece 779 gram olan ürün 3.599 dolar.

NEC Bilgisayar'dan çocuklara yeni sınıf arkadaşı: Classmate. Intel Mobile Processor 900 MHZ işlemcili, 256 MB bellekli üründe 7 inç renkli ekran bulunuyor.

YELDA ŞUMNULU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber