CeBİIT... Pil ömrü 14 saat olan dizüstü bilgisayar..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia'da interaktif akıllı yazı tahtasından, pil ömrü 14 saate kadar dayanan diz üstü bilgisayarlara kadar bir çok ürün yer alıyor.

Eski ve yeni iletişim teknolojilerinin sergilendiği Telekomünikasyon Müzesinde ise 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde kullandığı telefon sergileniyor.

Emko Emaye Yazı Tahtaları ve Eğitim Gereçleri A.Ş.'nin standında sergilenen akıllı interaktif yazı tahtası, EmkoTech bilgisayarla bağlantılı çalışıyor. EmkoTech'in sol köşesinde bulunan optik okuyucu ve elektronik aksam, yazı tahtasının üzerinden kalemle yapılan tüm işlemleri bilgisayara iletiyor. 8 değişik renkte ve 4 farklı kalınlıktaki dijital kalem, aynı zamanda tahta üzerinde sağ ve sol klik dahil olmak üzere mouse görevi yapıyor. Yazılar, bilgisayara kaydedilebiliyor ve elektronik silgi aracı ile silinebiliyor.

Programı Türkçe olan EmkoTech yazı tahtasının çoklu kullanımında ise üzerinde yazılan ve görüntülenen tüm görüntüler dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir bilgisayar ekranında görüntülenebiliyor. Yapılan çalışmalar, internet üzerinden arşivlenebiliyor.

Emko standındaki yetkililerin verdiği bilgiye göre, ilk kurulduğunda emaya tencere gibi gereçleri yapan firmanın daha sonra bu işe başladığı, akıllı yazı tahtasının Türkiye'deki yerli üretiminin ilk defa Emko tarafından yapıldığı kaydedildi.

Çelik seramik emaya yüzeye sahip yazı tahtası cihazının 2 yıl garantili olduğu belirtilirken, 2006 yılının başından beri üretim ve satışın gerçekleştirildiği, şu anda bir çok eğitim kurumu ve şirketlerin bunu kullandığı, akıllı yazı tahtalarının KDV hariç fiyatının bin 299 avro ile bin 549 avro arasında değiştiği bildirildi.

PİL ÖMRÜ 14 SAATE KADAR DAYANAN DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR-

Düşmeye, darbeye, sarsıntıya, suya ve toza karşı sağladığı korumayla açık alanlar ile zorlu çalışma koşullarında dizüstü bilgisayarlarla çalışma imkanı sunan Panosonic Tougbook'lar, yöneticiler ve sık seyahat edenler için tasarlanan yeni modelleri ile CeBIT Fuarında ilk kez görücüye çıktı.

Panasonic yönetici serisi olarak adlandırılan modellerin ağırlıkları 1,2 kiloya kadar düşmesine karşın 14 saat pil ömrüne ulaşabiliyor ve yönetici serisindeki CF-W5 modeli 100 kilo ağırlığa bile dayanabiliyor.

Panasonic yönetici serisi, fansız soğutması ile gürültüsüz çalışırken, aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlıyor.

Askeri standartlara dayanıklı olan CF-30 modelini ise Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Aselsan, Havelsan, Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet müdürlükleri, Turkcell, Renault, Ford, Tofaş gibi kurum ve kuruluşlar ile firmaların kullandığı bildirildi.

TELEKOMÜNİKASYON MÜZESİ-

Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneğinin fuar için düzenlediği Telekomünikasyon Müzesinde ise, eski ve yeni iletişim teknolojileri bir arada sergileniyor. Eski cep telefonları, telsizler, uydu, araç telefonları, ilk sayısal santraller ile teleks cihazlarının sergilendiği müzede 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde kısa bir süre kullandığı Ericcson şef sekreter telefonu da yer alıyor. Müzede ayrıca, sanatçı Zeki Müren'in 1977 yılında yaptığı telefon abonman sözleşmesi ile Adnan Menderes'in telefon nakil dilekçesi de bulunuyor.

ELEKTRONİK ATIKLARDAN TRUVA ATI...-

Doğa Entegre Geri Dönüşüm Endüstrisi A.Ş. de, fuardaki standında elektronik atıklardan yapılan Truva Atını sergiliyor.

Elektronik atıkları toplayarak üretimde kullanılmak üzere yarı mamul ve ham maddeye dönüştüren şirketin, elektronik atıklarda yıllık 5 bin ton kapasitesinin bulunduğu kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber