Unakıtan: Artık bütün ücretler bankaya yatacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önümüzdeki dönemde bütün ücretlerin bankaya yatırılmasının zorunlu hale getirileceğini bildirdi.

Unakıtan, yaptığı açıklamada, kayıt dışı istihdam ve vergi kaçağı ile mücadeleye dönük yeni tedbirlerin uygulamaya konulacağını söyledi.

Bu çerçevede, ücretlerin bankacılık sistemi kanalı ile çalışanlara ulaştırılacağını kaydeden Unakıtan, "Sosyal Güvenlik Kurumu, bu sistem üzerinde çalışıyor. Yeni sistem uygulamaya konulduğunda, artık herkesin ücretleri bankaya yatacak. Bu kayıt dışı istihdamla mücadele açısından çok önemli" dedi.

Unakıtan, sigortada aylık prim ve hizmet belgeleri ile muhtasar gelir vergisi beyannamelerini de tek beyannamede toplamayı düşündüklerini belirtti.

Unakıtan, yeni dönemde vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele için vergi cezalarında da artışa gideceklerini söyledi.

"Cezaları artıracağız. Başka çare yok" diyen Unakıtan, cezaların yanı sıra vergi incelemelerine de daha fazla başvuracaklarını vurguladı. Unakıtan, "İkide bir kapıları biri çalacak ve (Şu yılın hesaplarına bakacağız) diyecek. Artık ağır inceleme yapmayacağız ama herkese dokunacağız. Herkes bir incelemeden geçecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber