Silah ruhsatı alacaklara zorunlu eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Valisi Kasım Esen tarafından başlatılan proje ile ilde silah ruhsatı almak isteyenler öncelikle silah kullanma, ilkyardım ve yasal düzenlemeler gibi konularda eğitime tabi tutulacak.

Vali Esen, il genelinde silah ruhsatı almak isteyenlerin bilgilendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yapacakları çalışmada silah kullanma eğitiminden çok silah ile kişinin diğer insanlara zarar vermesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını vurgulayan Esen, "Silah yüzde 50 dost, yüzde 50 düşmandır. Silah askerin, polisin elinde yasalara uygun kullanıldığında vatan kurtarır. Ama ehliyetsiz kişilerin eline verildiğinde bu kişi etrafı için bir tehdit oluşturur, patlamaya hazır bomba gibi olur. Bunun için silaha hakim olmak lazım. Bunun olabilmesi için de insanın kendisini ve silahını tanıması, öfkesini kontrol edebilmesi, saklamasını bilmesi lazım. Bunun için de bir eğitim alması lazım" dedi.

İnsanların marangozluk yaparken bile bir eğitim aldığını ifade eden Esen, "Yasalara göre silah ruhsatı vermek zorunda olduğumuz insanlar var. Biz bu kişilere silah vermek zorundayız. Ancak ruhsatı verdikten sonra bu kişi diğer insanlar için tehdit oluşturacaksa, bu bizi vicdani sorumluluğa sokar. Biz silahın hangi tehlikeleri arz ettiğini, bunlardan korunma yollarını vatandaşlarımıza anlatmak istiyoruz. Eğitim vereceğimiz kişilere diyeceğiz ki "silah senin eşin, çocuğun için şu kişiler için tehlike oluşturur. Böyle saklaman lazım, ilkyardımı şöyle yapman lazım"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber