Kimliği var, hayatı yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak ilçesinde oturan ve aynı adı taşıdığı kuzeni yerine yanlışlıkla vatandaşlıktan çıkarılan Özer Öztürk, yaptığı başvurular sonucu vatandaşlığa tekrar kabul edildi. Ancak Öztürk, evliliği, askerliği ve sigortasının kendi üzerine görünmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Almanya'da yaşayan ve aynı adı taşıdığı kuzeni yerine yanlışlıkla vatandaşlıktan çıkarılan Özer Öztürk (37), Türk vatandaşlığına tekrar alınmak için yaptığı başvurular sonucu kimliğine kavuştu. Ancak bu kez de askerliğini yapan, evlenen ve sigortalı bir işte çalışan Öztürk'ün, bütün bu haklarının Almanya'da yaşayan kuzeninin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Bütün sahip olduğu şeylerin Almanya'da yaşayan aynı adı taşıdığı kuzeninin üzerinde göründüğünü, bu sebeple haklarından faydalanamadığını ifade eden Özer Öztürk, "Vatandaşlıktan çıktığımı nüfus cüzdanlarımıza kimlik numarası almak için nüfus müdürlüğüne gittiğimde tesadüfen öğrendim. İçişlerine yaptığım müracaatlar sonucu vatandaşlığa tekrar kabul edildim. Fakat şimdi de evliliğim, askerliğim, sigortam, hiçbir resmi durumum benim üzerimde görünmüyor. Bunun üzerine İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım. Ama davadan red sonucu çıktı. Hakimler, savcılar böyle bir olayın olamayacağını söyledi. Ne yapacağımı bilemez, perişan bir durumdayım" dedi.

Bu durumun çözülmesi için yetkililere seslenen Öztürk, "1 yaşında çocuğum var, kimliksiz. Çocuğumun ne kimliği ne sağlık karnesi ne de bir sosyal güvencesi var. Yetkililerden rica ediyorum, bu işi çözsünler. Çünkü artık içinden çıkılamaz bir hal aldı. 2 tane Özer Öztürk var ama kütüklere bir kişi olarak işlenmiş. Şu anda sadece vatandaşlığa kabul ettiler, bekar olarak kimliği geri verdiler. Bana ait olan her şey, askerliğim, sigortam, evliliğim kuzenimin üzerinde görünüyor. Ben şu anda yaşamıyor görünüyorum" diye konuştu.

Eşinin bu durumu sebebiyle hiçbir kanuni işlem yapamadıklarını ifade eden Sevgi Öztürk, eşinden boşanmayı düşündüğünü, fakat bunun bile bir çözüm olamayacağı için boşanamadığını söyledi. Zor durumda olduklarını ifade eden Sevgi Öztürk, oğulları Özgür'ü sigortadan faydalanarak doktora götüremediklerini belirterek, "Çocuğum 1 yaşını geçti, yürüyemiyor. Çocuğumu ciddi şekilde doktora götürmem gerekiyor. Maddi imkanlarımız el vermiyor, sigortadan da yararlanamıyoruz. Çünkü eşimin üzerinde değil, eşimin kuzeninin üzerinde görünüyorum. Boşanayım diyorum, çocuğu üzerime alayım, benden yararlansın diyorum. Ama kime boşanma davası açacağım. Ne evliyim ne de boş. Ne yaşar ne yaşamazın eşiyim. Ne olacağımızı ben de bilmiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber