Green Card, en çok hatalı formdan dolayı kaybediliyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, Green Card çekilişine katılamayanların çoğunun hatalı form doldurduğu için şansını baştan kaybettiğini söylüyor dolduranlar.

Amerika'da oturma ve çalışma anlamına gelen Green Card çekilişine katılmak için başvuru yapanların birçoğu, basit hatalar yüzünden bu hakkı kaybediyor. Doğum tarihi ve doğum yerini yanlış yazdığınız takdirde başvurular geçerli sayılmıyor. Ancak bazı kurumlar tarafından hazırlanan başvuru formlarında yapılan bu hatalar, başvuru sahibiyle girilen diyalog sonunda çözüme kavuşturuluyor. Uzmanlar, Amerikan Konsolosluğu'nun resmi sitelerindeki formları doldururken mutlaka iyi derecede İngilizce bilen bir kişinin yardımının alınması gerektiğini belirtiyor. Green Card hakkında merak edilen sorular ve cevaplardan bazıları ise şöyle:

* Başvuru süresinde sadece bir kez mi form doldurabilirim?

Yetkililer, bu hakkı bir kez olarak açıklıyor. Bu başvuruyu kendiniz yapabilirsiniz ya da başka birisi sizin adınıza gerçekleştirebilir. Birden fazla başvuruda bulunan kişilerin fomları iptal ediliyor. Başvurular her yıl veya 5 yıllık olarak da yapılabilir.

* Kazandıktan sonra evlenirsem veya çocuğum olursa ne yapmalıyım?

Kazandığınız günden itibaren size 6 aylık bir geçiş hakkı veriliyor. Eğer bu 6 ay içinde evlenir ya da çocuk sahibi olursanız, haklarınızdan eşiniz ve çocuklarınız da yararlanabilir. Yapmanız gereken tek şey ise bunu Amerikan Hükümeti'ne bildirmek.

* Katılım için herhangi bir yaş sınırı var mı?

Yaş sınırı aranmıyor. Lise mezunu olmanız isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber