Meslek lisesi mezunları 5 yıl vergisiz yasayacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Ekim 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet bir süredir üzerinde çalıştığı istihdam paketinin kapsamını genişletiyor. Pakette mesleki eğitim alan gençlere, mezuniyet sonrasında 5 yıl vergi istisnası da var

HÜKÜMETİN bir süredir üzerinde çalıştığı ?istihdam paketinin' genel hatları netleşmeye başladı. Bazı detayları daha önce kamuoyuna da yansıyan 20 maddelik pakette yılbaşından itibaren 5 puanlık SSK primi indirimi, özürlü ve hükümlü çalıştırma zorunluluğunda esneklik gibi yeniliklerin yanında eğitimli gençlerin iş sahibi olmasına dönük önlemler de var.

UNAKITAN AÇIKLADI

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarının önceki akşam düzenlediği toplantıda konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın verdiği bilgiye göre açıklanacak paketle mesleki eğitim alan gençlere vergi desteği getirilmesi planlanıyor. Unakıtan yaptığı açıklamada ?Meslek okulu mezunlarından 5 yıl vergi almayacağım. Hem çalışacaklar hem de vergi almayacağız. Esnaf ve sanatkarları güçlendirmemiz lazım. Bazı ülkelerde yüzde 70 oranında mesleki eğitim veriliyor. Bizde tam tersine öğrencilerin yüzde 30'u meslek liselerinde okuyor. Bunu artırmamız, teşvik etmemiz lazım' dedi.

PAKETTE NELER VAR

Hükümet seçimden önce başlattığı ?istihdam paketi'ni seçim sonrasında açıkladığı hükümet programına dahil etmişti. İş dünyasının öteden beri istediği SSK primlerinde işveren payının düşürülmesi, damga vergisi başta olmak üzere bazı vergilerin kaldırılması, yatırımlara yeni teşvik modeli ve mesleki eğitime destek gibi birçok düzenleme programda yer aldı. Yeni pakete göre istihdamın artırılması amacıyla SSK işveren prim oranı 2008 yılında 5 puan ile başlamak üzere kademeli olarak indirilecek. Şirket kurma ve kapatma ile ilgili maliyetler düşürülecek. Programa göre zorunlu istihdam uygulamalarında da işverenler lehine düzenlemelere gidilecek. Özürlü istihdamında işveren prim tutarı Hazine tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber