Hükümet özelleştirme mağdurlarını işe yerleştirmede kararlı

Haber Giriş : 16 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet mağdurları işe yerleştirmeyi öngören yasa tasarısını, AB'ye üyelik tarihi müzakereleri başlamadan önce çıkarılması istenen Türk Ceza Kanunu'nu (TCK) görüşmek üzere olağanüstü toplanacağı, 14 Eylül'de Meclis Genel Kurulu'ndan geçirecek. Yasa, TCK ile birlikte Cumhurbaşkanı Sezer'e yeniden gönderilecek.

Sezer'in yasayı onaylaması halinde ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) başvuruları hemen açacak. Yapılan incelemelerden sonra özelleştirme mağdurları 2 ay içinde ÖİB'e başvuruda bulundukları takdirde, en kısa sürede kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeleri sağlanacak. Konuyla ilgili konuşan Ak Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, şunları söyledi: ?Yasayı okul masraflarına yetiştirmeyi istiyoruz. Eylülde olamadı. Ancak ekime tamam. Yıl sonuna kadar mağdurlar işe yerleşmiş olurlar.'

Özelleştirmeyle işsiz kalan ve işsiz kalacak işçilerin, diğer kamu ve kuruluşlarına geçici personel statüsünde istihdam edilmelerini sağlayacak yasal düzenlemenin hayata girmesiyle, mağdurlara tahsil derecelerine göre maaş bağlanacak. Buna göre üniversite mezunlarına 19 bin gösterge rakamının, lise ve dengi okul mezunlarına 17 bin gösterge rakamının, ilköğretim mezunlarına ise 15 bin gösterge rakamının memur maaş katsayısıyla çarpımından elde edilecek tutar maaş olarak verilecek. Böylelikle üniversite mezununun maaşı 700 milyon lirayı bulacak.

Öte yandan mağdurlar, göreve atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen gün yahut bulunduğu ilden başka yere ataması çıkanlar için ise 15 gün içinde işe başlamak zorundayken, süresi içinde göreve başlamayanların, zorlayıcı nedenleri bulunan ve 2 ay içinde göreve başlamayanların atamaları iptal edilecek. Geçici statü ile işe yerleşen ama herhangi bir nedenle görevden ayrılanlar ile istihdam işlemleri tamamlanmasına rağmen göreve başlamayanlar, ikinci kez bu haktan faydalanamayacaklar.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber