AMATEM'e başvurular 22 bine ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Doç. Dr. Duran Çakmak, "AMATEM'e tedavi olmak için başvurular 1995 yılında 3 bin 500 civarında iken şimdi 22 bin... Artık uyuşturucu kullanımı yoğun" dedi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla İstanbul Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen "Psikoaktif Madde Kullanımı ile Mücadele" temalı panelde konuşan İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Abdülkadir Tabo, uyuşturucu kullanımının ortaokul çağında başladığı ve lisede ise arttığının bütün dünyada dikkati çeken bir olgu olduğunu belirterek, "Biz de bu noktaya hızla yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Tabo, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün önemine değinerek, Türkiye'de 18 yaşın üstünde nüfusun yüzde 18'inde, yani 5 kişiden 1'inde ruhsal hastalık olduğunu kaydetti.

Psikolojik sorunların da nedenleri arasında bulunduğu uyuşturucu kullanımını, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde bu yıl tema olarak seçtiklerini belirten Tabo, Türkiye'de son dönemde ilkokul, ortaokul çağından itibaren uyuşturucu kullanımının başladığına yönelik haberlerin yoğunlaştığına dikkati çekti.

Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Klinik Şefi Yardımcısı Uzman Doktor Defne Tamar Gürol da, ergenlik döneminin uyuşturucuya başlama açısından ciddi bir risk oluşturduğuna dikkati çekerek, "Lise öğrencileri arasında eroin kullanımında artış hızı dikkat çekici bir noktada. 2001-2004 yılları arasında lise ikinci sınıf öğrencileri arasında yapılan araştırmaya göre, esrar kullanımı yüzde 75,7, uçucu madde kullanımı yüzde 40,5, ecstasy kullanımı yüzde 287,5, eroin kullanımı artış oranı yüzde 100. Bu önemli bir veri" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber