Diyarbakır'da polise saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da bir terörist, polislere kıyafet diken bir terzi dükkânına, içeride sivil polislerin bulunduğu bir sırada el bombası fırlattı. Saldırıda 1 polis şehit olurken, 2'si polis 6 kişi yaralandı.

Güven Timi'nde görevli polisler Hüseyin Özdemir, Hasan Hüseyin Polat ve İsmail Üzümcü, dün saat 19.10 sıralarında Sur beldesi Gazi Caddesi'nde polis kıyafetleri diken Mehmet Mazhar Toptancı'ya ait terzi dükkânına gitti.

Polisler terziyle konuştukları sırada, yüzünü poşuyla gizleyen bir terörist dükkânın kapısından el bombası fırlatıp kaçtı. Bombanın patlamasıyla kan gölüne dönen terzide, polis Özdemir (34) olay yerinde şehit olurken, diğer polisler Polat ve Üzümcü ile terzi Toptancı, 12 yaşındaki çırağı Güzel Ekmen ve yoldan geçen Mehmet Nuri Alkış ile Murat Temel yaralandı.

Özmen'in durumunun kritik olduğu belirtilirken, diğer yaralıların sağlık durumunun iyi oluduğu kaydedildi.

Saldırının ardından olay yerine giden polis panzeri de Emine Arık'a çarparak ölümüne neden oldu.

Trenden 2 kilo bomba çıktı

Kars-İstanbul seferini yapan Doğu Ekspresi'nin Ankara Behiçbey'deki TCDD atölyesinde dün bakıma alınan lokomotifinde bulunan şüpheli paketten 2 kilogram plastik patlayıcı çıktı. Lokomotifin "boji" olarak adlandırılan tekerlek aksamına konulan patlayıcıda cep telefonu düzeneği bulundu. A4 tipi olabileceği belirtilen patlayıcının lokomotif ile birlikte katarın bir bölümünü de havaya uçurmaya yetecek miktarda olduğu bildirildi. Patlayıcının PKK tarafından konulmuş olabileceği belirtildi. Patlama olması durumunda ciddi bir can ve mal kaybının olacağını belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise "Sabotaj ihtimali yüksek. Paketin atölyede konulduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber