11 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon için hazırlanan tezkerenin bugün Meclis'e gelebileceğini açıkladı. Son şekli verilen tezkere, Başbakan Erdoğan tarafından incelenmesinin ardından bugün veya bayram sonrasında Meclis gündemine gelecek.

-ERMENİ TASARISI ABD'DE KABUL EDİLDİ, ANKARA YANITINI HAZIRLIYOR

-Sözde Ermeni soykırımı tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 21 hayır oyuna karşı 27 evet oyuyla kabul edildi. ABD, tasarıyı kabul eden 20. ülke oldu. Ankara'nın, bu duruma karşı izleyeceği yolu belirlemesi ve tepkisini bugün göstermesi bekleniyor. Tasarının kabul edilmesinin ardından gelişmeler ve değerlendirmeler izleniyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı kutlaması ve Ankara'nın Başkent oluşunun 84. yıl dönümü nedeniyle Ankara Valisi Kemal Önal'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:12.25)

-Gül ayrıca, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da kabul edecek. (Saat:12.45)

-RAMAZAN BAYRAMI YARIN BAŞLIYOR

-Ramazan ayı sona eriyor. Bayram namazı, yarın Ankara'da 7.36'da, İstanbul'da 7.53'de, İzmir'de 7.57'de, Ağrı'da ise 6.55'de kılınacak. 3 günlük Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul'da toplu taşıma ücretleri yarı yarıya indirimli, Ankara'da ise EGO otobüsleri ücretsiz olacak. Bayram nedeniyle büyük kentlerde önlemler alınırken, otogarlar ve mezarlıklarda görevli sayısı arttırıldı. Belediye, sağlık ve güvenlik hizmetlerinde de herhangi bir aksaklık olmaması için hazırlıklar tamamlandı.

-UZMANLAR UYARIYOR: ?RAMAZANDA AÇLIĞA ALIŞAN MİDENİZİ KAHVALTIYLA RAHATLATIN?

-Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Efsun Karabudak, ramazan süresince açlığa alışan midenin rahatlayabilmesi için bayramda ve bayramdan sonraki günlerde mutlaka sabah kahvaltısı yapılması gerektiğini söyledi.

-ASKERİ YARGITAY, TOKAT ATAN ASTSUBAYIN ELİNİ TUTAN ASKERİ SUÇSUZ BULDU

-Askeri Yargıtay, ensesine tokatla vurmaya çalışan astsubayın elini tutarak, ?Yeter artık, biz buraya askerlik yapmaya mı geldik, dayak yemeye mi geldik? diyen askerin suç işleme kastıyla hareket etmediğine ve "amire hürmet etmeme" suçundan verilen mahkumiyet kararının bozulması gerektiğine hükmetti.

-TÜTSİS BAŞKANI NARİN: ?TÜRKİYE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAZIR DEĞİL?

-TÜTSİS Başkanı Halit Narin, yaşanan tartışmaların Türkiye'nin Anayasa değişikliğine hazır olmadığının göstergesi olduğunu belirterek, Anayasa'nın temelinin atılmadan maddelerin müzakere edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

-TÜRKİYE SEKİZ AYDA 96 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GELİRİ ELDE ETTİ

-Türkiye, Ocak-Ağustos döneminde ihracat, turizm, uluslar arası taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ve işçi dövizi girişi gibi alanlardan toplam 96 milyar 118 milyon dolar döviz geliri elde etti. Gelirler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.4 arttı. Aynı dönemde döviz giderleri ise yüzde 18.5 artışla 119 milyar 438 milyon dolar oldu.

-EFE RAKI CEO'SU DEMİRTAŞ: "ÖTV ARTIŞI GEÇİCİ OLUR"

-Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, alkollü içeceklere uygulanması planlanan yüzde 1 oranındaki vergi artışına ilişkin olarak, "ÖTV artışının yıl sonuna kadar sürecek kısa dönem için tasarlanmış geçici bir çözüm olarak düşünüldüğü kanısındayız" dedi.

-VERGİ KONSEYİ BAŞKANI UYSAL: TÜTÜN VE ALKOLÜN VERGİSİNİ ARTIRMAKLA GELİR SORUNU ÇÖZÜLMEZ

-Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, vergi gelirlerindeki düşmeden kaynaklanan açığın kapatılması için tütün ve alkolde vergi artışına gidilmesine karşı çıktı. Uysal, tütün ve alkolden daha fazla vergi alınması yerine düşük oranlı ama tabana yayılmış vergi önerisinde bulundu.

-Bütçede vergi geliri yerine faiz giderine bakılması gerektiğini vurgulayan Uysal, ?Yüksek faizle kendimizi soydurmamamız lazım. IMF'nin faiz dışı fazla kadar faize de bakması lazım. Bu konuda tedbir alınırsa vergi artışına gerek kalmaz? dedi.

-TOPKAPI SARAYINI YENİÇERİLER KORUYACAK

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nın ruhunu daha iyi yansıtmak ve ilgiyi arttırmak için saray koruma görevlilerine yeniçeri kıyafeti giydirmeye hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber