İstanbul boşaldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzbinlerce İstanbullu Ramazan Bayramı'nda Ege ve Trakya yollarına döküldü. Önlem sonuç verdi, trafik kitlenmedi. Otomobilli İstanbullu sayısı azalınca, kentte trafik sorunu da kalmadı

BU Ramazan Bayramı hafta sonuna denk gelse de İstanbullular tatil fırsatını kaçırmadı. Yaklaşan kış öncesi güneye inerek son güneşli günlerden faydalanmak isteyen İstanbullular adeta yollara döküldü. Uçaklar, otobüsler, feribotlar ve otoyollar Ege ve Trakya'ya yönelen yüzbinlerce İstanbulluyla doluydu. Alınan önlemler sayesinde, kent trafiğinde korkulan sıkışıklık yaşanmadı. Şehir adeta boşaldığı için, boğaz köprüleri ve otoyollarda son yılların en rahat trafiği yaşandı.

EK SEFER VE KESİNTİSİZ SU

İSTANBUL'DA Ramazan Bayramı süresince İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküler sistem ile İDO'nun şehir hatları vapurları, yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İSKİ de bayram boyunca su sıkıntısı yaşanmaması için İstanbul'a tam kapasite ile su verecek. Olası su arızası ve kanal tıkanmalarına karşı nöbetçi ekip sayısı artırılırken, kent genelinde su ve kanal tıkanmaları için ?185' ve ?0 212 588 38 00-0 212 321 00 00' numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.

DOĞAL AFET EKİBİ NÖBETTE

MEZARLIKLAR Müdürlüğü, normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturarak, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak.

İSTANBULLULAR AKIN AKIN TATİLDE

BAYRAM süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın 3. günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri öğleden önce seyrek, öğleden sonra ise sıklaştırılarak gerekleştirilecek. İstanbul Deniz Otobüsleri'de bayram tedbirleri uygulayacak. Artan yolcu trafiğine paralel olarak sefer sayıları artırılacak ve rezervasyon tarihleri genişletilecek. Belediye, İstanbulluları tatil dönüşü için bilet rezervasyonu yapmaları konusunda da uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber