Maaş bonusunda ibre kuruma döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 11:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıdan, çalışanlara kötü haber. Danıştay'ın kararına göre maaş promosyonları, sadece ilgili kurumlara da ödenebilecek

Danıştay 13. Daire, bankaların maaş ödemelerini yaptığı kurumlara ya da çalışanlarına promosyon adı altında maddi menfaat sağlamalarına olanak tanıyan Bakanlar Kurulu kararını hukuka uygun buldu. Buna göre, promosyon ödemeleri çalışanlara yapılabileceği gibi sadece ilgili kurumlarla sınırlı olarak da kalabilecek.

Bakanlar Kurulu, bankaların, dağıtılacak maaşların yatırılması karşılığı ilgili kurumlara yaptığı promosyon ödemelerinden çalışanların da yararlanmasına yönelik karar aldı. Ancak söz konusu kararda, bankaların promosyon ödemelerini sadece kurumlara yapabileceklerine yönelik bir ifade de yer aldı. Türk Eğitim-Sen kararın bu yönünün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Danıştay 13. Daire, bu davada, oybirliğiyle yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Buna göre, bankalar, söz konusu promosyonları sadece kurumlara ödeyebilecek. Bu durumda, çalışanların promosyondan pay alabilmesi için yargı yolunu kullanması gerekecek.

Çalışanlar dava etmişti

Bankaların, maaş ödemeleri karşılığında kurumlara ödediği promosyonlardan çalışanların yararlanamaması tartışma konusu olmuş, kimi çalışanlar konuyu yargıya götürmüşlerdi. Promosyonlardan çalışanların da faydalanması üzerine verilen yargı kararlarının ardından konuyla ilgili Başbakanlık Genelgesi çıkarılmış ve temmuzda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber