Kamu Sen'den, bayram sonrası eylem uyarısı

Haber Giriş : 14 Ekim 2007 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerde siyasi iradeden gerekli duyarlılığı göremediklerini, bu yüzden ?üretimden gelen güçlerini? kullanmada ?kararlı? olduklarını ifade ederek, Bayram sonrası memur eylemlerinin gündeme geleceğinin işaretini verdi.

Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen genel merkezindeki bayramlaşma sırasında toplu pazarlık sürecini değerlendirdi. Kamu çalışanlarının toplu görüşmelerde bütün iyi niyetlerine ve samimi çabalarına karşın siyasi iradeden gerekli yaklaşımı göremediğini ifade eden Akyıldız, süreli grev, iş yavaşlatma, iş bırakma dahil üretimden gelen gücü kullanma konusunda kararlı olduklarını bildirdi. Akyıldız, toplu görüşmede uzlaşma için bütün yolları denediklerini, ancak özellikle Hazine ve Maliye yetkililerinin tavırları nedeniyle mesafe alınamadan görüşmeleri sona erdirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmeleriyle memurlar için yapılan toplu görüşmelerde ortaya konulan ücret zammı arasında ciddi farklar olduğuna işaret eden Akyıldız, memura verilecek zammın hala belirsiz olmasını eleştirdi. Akyıldız, ?Bakanlar kurulu toplanmıştır Yüksek Planlama Kurulu toplanmıştır, buna rağmen kamu çalışanlarına hala ne kadar zam verileceği açıklanmamıştır. Ortalama 140 YTL zam talep ettik ancak hükümet 78 lira zam teklif etmiştir. Kamu çalışanları üzüntülüdür, tepkilidir? dedi.

-EYLEM UYARISI

Kamu çalışanları uzlaşma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği, ancak memurların uzlaşma yönündeki çabasının karşılıksız kaldığını ifade eden Akyıldız, şunları söyledi:

?Bayramdan sonra bu konuda sorumluluğunu hisseden konfederasyonlarla Türkiye Kamu-Sen görüşmelerini sürdürecektir. Ama adına ne derseniz deyin, bıçak kemiğe dayanmıştır, iş bırakma mı dersiniz, iş yavaşlatma mı dersiniz, işe gelmeme mi dersiniz, süreli grev mi dersiniz, adını ne koyarsanız koyun, üretim gücü de dahil kullanılmak suretiyle siyasi iradeye tepki ortaya konulacaktır. Bu tepkiyi ortaya koymak istemediğimizi kamuoyu iyice bilmektedir. Ama bütün gayretimize cevap bulamazsak, 'denize düşen yılana sarılır' misali, elimizdeki gücü sonuna kadar kullanma kararlılığımızı göstermek zorunda olduğumuzu kamuoyu anlayacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber