Kaymakam yolun önemini anlattı, köylü arsasını bağışladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Ekim 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Yılmaz, yapılacak yolun köy için ne kadar önemli olduğunu köylülere tek tek anlattı.

Gaziantep'in İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın çabaları ve köylülerin fedakarlığı sonucu, 21 kilometrelik İslahiye-Nurdağı karayolundaki genişletme çalışmaları için tek kuruş kamulaştırma bedeli ödenmedi.

Kaymakamın kapı kapı dolaşarak yolun önemini anlatması üzerine arazi sahipleri muvafakat belgesi vererek kamulaştırma bedeli almadı. Örnek çalışmayla yaklaşık 1,5 milyon YTL devletin kasasında kaldı.

Gaziantep-Hatay karayolunun, Nurdağı-İslahiye arasındaki kesiminde sık sık kazaların yaşanması üzerine harekete geçen Gaziantep İl Özel İdaresi, meclis kararıyla 2006 yılı Aralık ayında yolun genişletilmesi için 250 bin YTL ödenek ayırdı. Ancak yol genişletme çalışması için arazilerin kamulaştırılması gerekiyordu. Her hissedara ayrı tebligat yapılması ve yüksek kamulaştırma bedeli sebebiyle yapım işinin uzamasından endişe eden İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz, örnek bir davranış sergiledi. Çalışmaları ile ilçe insanının gönlünü kazanan Yılmaz, vatandaşın ayağına giderek yolun genişletilmesinin önemini anlattı. Arazi sahiplerinden yolun geçeceği yerler için muvafakat belgesi isteyen Yılmaz'a vatandaştan tam destek geldi. Yaklaşık 50 kişinin kapısını aşındıran Yılmaz'ın gayretleriyle 100 dönümlük arazi tek kuruş ödenmeden kamulaştırıldı. Yıllarca sürmesi beklenen yol 10 ayda tamamlandı. Daha önce 7 metre genişliğindeki yol 15 metreye çıkarılarak 3 şeritli hale getirildi. Yolun 40 dönümlük arazisine 10 metre girdiği Mehmet Bingöl (78), Kaymakam Yılmaz'ın kendisini çağırarak yol için arazi istediğini söyledi. Kaymakamın, 'Biz yol istiyoruz. Ne diyorsun?' sorusuna 'Başımla gözüm üstüne efendim.' diyerek cevap veren Bingöl, "Karşılık? Karşılık istemem efendim dedim." Vatanım için canımı bile veririm. Ne götürüceğim ki dünyadan?" şeklinde konuşmuş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber