Kızlar askere alınsın, sosyal hizmet yapsın

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ekim 2007 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir sivil toplum kuruluşu hazırlıkları süren 'sivil anayasa'da kadınlara askerlik hizmeti istedi. Bakan Çubukçu ise kadın askerlerin sosyal hizmetlerde kullanılabileceğini söyledi.

Hazırlıkları süren 'sivil anayasa'yla ilgili sivil toplum kuruluşlarından ilginç öneriler geliyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya mektup yazan bir sivil toplum örgütü kadınlara da vatani görev istedi. Bakan Çubukçu, askerlik hizmeti ile kadınların sosyal hayatın dışında kalmasının önüne geçilebileceğini söyledi.

KIZLAR ERKEN EVLENMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat başkanlığında kurulan Anayasa Komisyonu'nda yer alan isimlere ilginç öneriler geliyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya, önerilerini yazılı olarak ileten bir sivil toplum örgütü, kadınların da askerlik yapması gerektiğini belirterek bu konunun Anayasa'nın 'Vatan hizmeti' başlıklı maddesine eklenmesini istedi. Sivil toplum örgütü, askerlik yapmayan kızların toplumsal hayata dahil olmadan evlendirildiklerini belirterek "Zorunlu vatan hizmeti ile kızlarımızın erken yaşta evlenmeden sosyal ha-yata katılımı sağlanmış olur" gerekçesini dile getirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, başvuruyla ilgili "Önerilerini çok mantıklı temellere oturtmuşlar. Aslında kadınlar, sevgi evlerinde kimsesiz çocuklarımızla ve yaşlılarımızla ilgilenerek askerlik yapabilirler. Bu, çoğu okuma fırsatı bulamamış kızlarımızın meslek edinmesine; ufkunun açılmasına yol açabilir. Bu yöntemle kızların erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçilmiş olur. 'Askerliğini yapmamış kız evlendirilmez' anlayışı yerleşebilir. Ayrıca kızlarımız toplumsal hayata katılmış olurlar" diye konuştu.

Subay olabiliyorlar

Türkiye'de kadınlar askere alınmazken, subay olarak orduda görev yapabiliyorlar. ABD ordusunda 198 bin 452 kadın asker bulunurken, TSK'da kadın subay oranının binde 1 olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber