e-mail ile gelen hayat

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akın Doğanay, İstanbul Büyükçekmece'de yaşayan mobilyacı bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu. Henüz 24 yaşında. Çok başarılı bir lise öğreniminin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni burslu kazandı. Ancak bunun sevincini yaşayamadan acı bir gerçekle karşılaştı: Kronik böbrek yetmezliği yaşıyordu ve acilen böbrek nakli gerekiyordu.

ANNESİ VERDİ

Böbreğini vermeye hazırlanan annesi Kibriya ve babası Turan Doğanay para biriktirmeye çalıştı, ancak 3 bin YTL toparlanabildi. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nu gazete ve televizyonlardan ilgiyle takip eden Akın Doğanay, 5 Eylül günü durumunu anlatan bir e-mail yazdı. Maili okuyan ekip, Akın Doğanay'ı ameliyat etti ve annesinden alınan böbrekle hayata döndürdü.

Memorial Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Mümin Uzunalan, Akın Doğanay'ın ameliyatına nasıl karar verdiklerini, ?Bu kararı vermemizde, onun üslubundaki samimiyet kadar, 24 yaşındaki genç bir avukat adayının haftanın 3 günü diyalize mahkum olmak yerine mesleğini icra etmesi gerekliliğine olan inancımız etkili oldu? sözleriyle anlattı.

27 Eylül'de Akın Doğanay'ın böbrek naklini yapan Opt.Dr. Burak Koçak da, ?Böyle genç, çalışkan, dinamik bir kişiyi görünce daha fazla yardımcı olmayı istedik. Çünkü böbrek nakli olabilirse, diğer arkadaşları gibi normal hayatına devam edebilecekti? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber