Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2020 21:38, Son Güncelleme : 28 Nisan 2020 23:48
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

KARS

Kars'ta bir köy Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kars'ta korona virüs nedeniyle bir köy karantinaya alındı. Karantinaya alınan köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Kars merkeze bağlı Arslanizi köyü, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alınırken, karantinaya alınan köy girişinde jandarma ekipleri tedbir aldı. Arslanizi köyüne giriş-çıkışlar ise kapatıldı.

Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, "Korona virüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Kars Merkeze bağlı Arslanizi köyü karantinaya alınmış olup, köye giriş çıkışlar durdurulmuştur" denildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Şahitkamil ilçesine bağlı yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı Dülük Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine mahallede 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi.

Polis ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını bariyerle kapatarak önlem aldı.

Bu arada, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alınan 7 evdeki tedbirler de sona erdi.

Karantina süresi biten ev sakinlerinden Ali Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu süreçte kendilerine iyi bakıldığını ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

TOKAT

Tokat'ta bir köyde karantina süresi uzatıldı

Tokat'tın Erbaa ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan köyün karantina süresi 14 gün daha uzatıldı.

Erbaa Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçeye bağlı Alan köyünün 15 Nisan'dan itibaren karantina altına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Alan köyündeki karantina uygulamasının 29 Nisan'dan itibaren 14 gün süre ile uzatıldığı duyuruldu.

ISPARTA

Isparta'da korona virüs vakası tespit edilen Gelendost ilçesine bağlı Keçili köyü ile Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Beyköy köyü karantina altına alındı.

Isparta'da korona virüs vakaları görülen 2 köyde karantina uygulanmaya başlandı. Gelendost ilçesine bağlı Keçili köyünde 3 kişide korona virüs tespit edildi. Bu kapsamda Gelendost İlçe Hıfzısıhha Kurulu, köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verdi. Karantina süresi boyunca köye giriş ve çıkışlar izne tabi olacak.

"Kararlara uyuldukça başaracağız"

Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Beyköy köyünde de korona virüs vakalarının görülmesinin ardından köyde 14 gün süreyle karantina uygulaması başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazer, "Bugün itibariyle Beyköy köyümüzde yeni pozitif vakalarımızla karşılaştık. Vakalarımızın filyasyon çalışmalarının sonucunda temaslı vatandaşlarımız tespit edilmiştir. Ancak hastalıktan korunmamanın en doğru yolunun tedbirleri sıkı tutmak olduğunu bilerek Beyköy köyümüzde 14 günlük karantina uygulanacaktır. Yayılımın engellenmesi için önemli olan bu ve bunun gibi tedbirlere tüm vatandaşlarımızın eksiksiz uymasıdır. Lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim, maskesiz sokağa çıkmayalım, kurallara uyalım ve en kısa zamanda bu musibetten kurtulalım. Kararlara uyuldukça başaracağız" dedi.

Her iki köyde de karantina kurallarına uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Delice ilçesi Büyükafşar ile Keskin ilçesine bağlı Dağsolaklısı köylerinde korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan karantina kaldırıldı.

Delice Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 07/04/2020 tarih ve 07 sayılı kararı gereğince 08.04.2020 tarihi itibariyle ikinci değerlendirmeye kadar karantina altına alınmasına karar verilen ilçemize bağlı Büyükafşar köyünün karantina süresi 28.04.2020 tarihi saat 00:00 itibariyle sona ermiştir" denildi.

Şehir dışından gelen bir çiftin testlerinin pozitif çıkması sonrasında 700 nüfuslu köyün giriş ve çıkışları 8 Nisan tarihi itibariyle kapatılmıştı.

Öte yandan 11 Nisan 2020 tarihi saat 00.00 itibarıyla ikinci değerlendirmeye kadar karantina altına alınan Keskin'in Dağsolaklısı köyünde de korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan karar kaldırıldı.

MANİSA

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakılı Mahallesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 15 Nisan'da başlatılan karantina uygulamasının süresi, 5 Mayıs'a uzatıldı.

Alaşehir Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Caberfakılı Mahallesi'nde bu gece sona ermesi beklenen karantina uygulamasının süresinin, yeni vakaların görülmesi nedeniyle uzatılmasına karar verdi.

Jandarma ekiplerince, mahalle giriş çıkışında tedbir alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber