16 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Ekim 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN 2. TUR GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR

-21 Ekim'de yapılacak referandum metninden, 11. Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin geçici 18. ve 19. Maddelerin çıkarılarak, 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün durumunu tartışmalı olmaktan çıkarmaya yönelik anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylaması yapılacak. Oturuma, Meclis Başkanvekili CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu başkanlık edecek. Böylece, 34 yıl sonra bir kadın milletvekili Meclis Genel Kurulu'na başkanlık yapmış olacak. (Saat:15.00)

-MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-AKP, CHP, MHP ve DTP Meclis Grup toplantıları yapılıyor. Siyasi parti liderleri, tezkere, sınır ötesi operasyon ve son siyasi gelişmelerle ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:11.30./13.30/10.30/12.30)

-IRAK DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI HAŞİMİ ANKARA'DA

-Başbakanlık tarafından dün Meclis'e sevk edilen tezkerenin hemen ardından Irak Devlet Başkan Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi Ankara'ya gelme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan, Haşimi'yi kabul ederek bir süre görüşecek. Görüşmelerde sınır ötesi operasyonun ele alınması bekleniyor. (Saat:17.00/18.00)

-ÇANKAYA'DA ?SOYKIRIM" TASARISI ZİRVESİ

-Cumhurbaşkanı Gül, Ermeni iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Dışişleri Banklığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan ve istişare için Türkiye'ye çağırılan Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.00)

-Mini zirvede, Cumhurbaşkanı Gül, heyetten tasarı ve Ankara'nın stratejisi ile ilgili brifing alacak.

-SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD ANKARA'DA

-Resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, temaslarına başlamadan, Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna vereceği yemeğe katılacak. Dışişleri Konutu'nda verilecek yemeğe, Başbakan Erdoğan da katılacak. Ana muhalefet lideri Baykal ise, aynı saatlerde İzmir'de olacak. (Saat:20.00)

-AP SOSYALİST GRUP BAŞKANI SCHULZ'UN TEMASLARI

-Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından kabul edilecek. (Saat:10.30/13.00/12.30)

-ANAYASA MAHKEMESİ'NDE SEÇİM YAPILACAK

-Anayasa Mahkemesi'nde Tülay Tuğcu'dan boşalan başkanlık için seçim yapılacak. (Saat:14.00)

-CHP LİDERİ BAYKAL İZMİR'DE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'in EXPO 2015 adaylığı çerçevesinde düzenlenen sempozyum için gelen Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verilen yemeğe katılacak ve konuşma yapacak. (Saat: 19.00)

-CHP'Lİ ÖYMEN'DEN AB'YE ?REFORM ANTLAŞMASI? TEPKİSİ

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AB Anayasası'nın yerine geçecek ?reform antlaşmasının? hazırlanmasında Türkiye'den görüş alınmamasına tepki gösterdi. Avrupalı parlamenterlere seslenen Öymen, ?Bu metni hazırlarken, bizim fikrimizi almadınız. Aday ülkelerin milli parlamentolarına atıf yok. Bizim de söz hakkımız olmalı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde milyonlarca işçimiz var. Bu konularda bizim de söz hakkımız olmalı ? dedi.

-CHP'DE BAYKAL'A KARŞI BEŞİNCİ ADAY ÇIKABİLİR

-Kurultay sürecine giren CHP'de yeni bir muhalif hareket daha oluştu. CHP eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay'ın liderliğindeki hareket, Mart 2008'de yapılacak CHP olağan kurultayına hazırlanıyor. Tomanbay'ın da genel başkan adaylığı için nabız yokladığı belirtiliyor. Tomanbay'ın adaylığını açıklaması durumunda, CHP kurultayında yarışacak aday sayısı 5'e çıkmış olacak.

-CHP'Lİ TAMAYLIGİL'DEN İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY'A ?ISPARK? SORUSU

-CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamayligil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan ISPARK'ın ?tüzel kimlik bilgileri? hakkındaki belirsizliklerin açıklanmasını istedi. Tamaylilgil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde ISPARK'ın ne zaman kurulduğu ve çalışma yöntemi hakkında bilgi istedi.

-DSP LİDERİ SEZER KURAKLIK VE SU KOMİSYONU TOPLANTISINA KATILACAK

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin ?Kuraklık ve Su Komisyonu? toplantısına katılacak. (Saat:11.00)

-TÜRK TELEKOM İŞÇİLERİ GREVE BAŞLADI

-Haber-İş sendikası ile Türk Telekom arasında yürütülen görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı. İşçiler bugün saat 8.00'den itibaren greve başladı. Haber-İş Başkanı Ali Akcan, ?20 bin üyemiz şebekede çalışıyor ve saat 8.00 itibarıyla çalışmalarını durduracak. Dolayısıyla oluşabilecek arızalar onarılmayacak? diye konuştu. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ise ?Grevin uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz. Nihayetinde uzlaşıya varılacağını veya hakemle sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz? dedi.

-11.6 MİLYON KİŞİ KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR: YILLIK PRİM KAYBI 29 MİLYAR YTL

-Toplam sayısı 23 milyon 747 bine ulaşan çalışanların 11 milyon 621 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmuyor. Buna göre çalışan her iki kişiden biri kayıt dışı. Bu kişilerin kayıt dışı çalıştırılmasından dolayı SSK yılda en az 18.5 milyar, Bağ-Kur 8.6 milyar, İşsizlik Sigortası Fonu da 1.7 milyar YTL olmak üzere sistem toplam 28.8 milyar YTL prim kaybına uğruyor.

-2007 DÜNYA YATIRIM RAPORU AÇIKLANIYOR

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD tarafından yayınlanan 2007 Dünya Yatırım Raporu'nu tüm dünyayla eşzamanlı olarak kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

-İMALAT SANAYİİ EYLÜL AYI KAPASİTE KULLANIMI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayinde kapasite Eylül ayı kapasite kullanım oranı ile üretim, satış ve fiyatlara ilişkin Eğilim Anketi sonuçlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-FİNANSBANK YENİ HİZMETLERİNİ TANITACAK

-Finansbank, Türkiye'nin ilk taksitli kredi kartı olan CardFinans'ın yenilediği ürün özelliklerini, düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. Toplantıya Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı TemelGüzeloğlu ve Bireysel Bankacılık Grup Başkanı Tunç Akyurt katılacak. (Saat:10.30)

-MERCEDES VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

-Mercedes-Benz Türk ve Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yaparak tüm Bayi Yöneticilerini sertifikalandıracağı program, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler'in katılımıyla gerçekleştirilecek imza töreni ile hayata geçirilecek. (Saat:11.00)

-ENERJİSA YENİ PROJELERİNİ AÇIKLAYACAK

-Sabancı Holding iştiraklerinden Enerjisa'nın Türkiye elektrik üretim ve dağıtım sektörüne yönelik olarak geliştirdiği projeler, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman ve Verbund CEO'su Michael Pistauer'in katılacağı basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. (Saat:13.00)

-BABADAĞ'IN ZİRVESİNDE FOTOĞRAF SERGİSİ

-Muğla'nın Fethiye ilçesi'nde bulunan Babadağ zirvesi, 25 fotoğrafa ev sahipliği yapacak. ?Yolculuk? dergisi görsel yönetmeni Faruk Akbaş'ın, dergide yayımlanmış fotoğraflarından oluşan ?Anadolu'da Tarihe, Kültüre, Doğaya İnsana Yolculuk? isimli sergisi, yarın 2 bin metre yüksekliğindeki Babadağ'da fotoğraf severlerle buluşacak.

-AĞIZ KOKUSU ŞEKER HASTALIĞININ HABERCİSİ OLABİLİR

-Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Uğur Yıldız, nefes kokusunun, şeker hastalığı başta olmak üzere kanser gibi çok ciddi rahatsızlıkların habercisi olduğunu açıkladı. Nefes kokusu olan hastanın ilk olarak kulak burun boğaz bölümünde, daha sonra ise doktor yönlendirmesiyle diğer alanlarda muayene olması gerektiğini belirten Yıldız, sorun görünmediği halde nefes kokusu olan kişinin bol bol su içerek ağız boşluğunun temizlemesi gerektiğini söyledi.

-ANKARA'DA HAYVAN HAKLARI SEMPOZYUMU

-Veteriner Hekimler Derneği, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği binasında ?Türkiye'de Hayvan Hakları ve Refahı Sempozyumu? düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber