Ankara'da ekmeğe zam yolda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Orhan Yaralı, ekmek fiyatlarındaki artış yönündeki tarife değişikliği taleplerinin Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği tarafından onaylandığını bildirirken, Oda yönetimi olarak Cuma günü toplanıp, uygulama tarihini belirleyeceklerini söyledi.

Yaralı, yaptığı açıklamada, daha önce yaptıkları fiyat artışı talebinin ret edildiğini, ancak un fiyatlarındaki artış nedeniyle 9 Eylül'de tarife değişikliği nedeniyle tekrar başvuruda bulunduklarını anlattı. Onaylanan yeni tarifeye göre daha önce 25 YKr olan 150 gram ekmeğin fiyatının 30 YKr, 50 YKr olan 300 gram ekmeğin fiyatının 60 YKr, 75 YKr olan 450 gram ekmeğin fiyatının 90 YKr olarak belirlendiğini bildiren Yaralı, "Oda yönetimi olarak Cuma günü toplanıp yeni tarifenin yürürlük tarihini belirleyeceğiz. Ama eğilimimiz hemen uygulanması yönünde" dedi

Un fiyatlarının sürekli arttığını belirten Yaralı, "Bir çuval un 40 YTL oldu. Bu seviyede de durmayacak gibi görünüyor. TMO bu konuda önlem almalı" diye konuştu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da ekmek fiyatlarına zam yapılacağını Ramazan ayından önce açıkladıklarını, ancak uygulanması için Ramazan'ın bitmesini beklediklerini söyledi.

Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) stoklarındaki buğdayı satışa çıkarmasına, hasat sezonu nedeniyle piyasada buğday sıkıntısı olmamasına rağmen un sanayicilerinin spekülatif amaçla fiyatları artırdığını öne sürdü.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmeğin fiyatının artırılmayacağını" açıkladığının hatırlatılması üzerine Balcı, "Onların giderlerinin büyük bölümü finanse ediliyor. Ekmeğe zam yapmazlar, 1 ay sonra suya zam yaparlar. Ekmek fiyatı piyasada oturunca da ekmeğe zam yaparlar. Onların politikası bu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber