Yabancı Eğitimcilerin kula ziyareti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünü üstlendiği, Göçmen Çocukların Eğitim Sistemine Entegrasyonu ARİON (Yönetici Projesi) projesi kapsamında Manisa'ya gelen 6 ülkeden yabancı eğitimciler, Kula ilçesini ziyaret ettiler.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ağırlanan yabancı konuklar, tarihi Kula Evleri'ni gezdiler. Konuklara ayrıca ilçeyi tanıtan hediyeler verildi.

Proje kapsamında, göçmen çocukların göç ve sebepleri, bu çocukların okul başarısına etkisi, genel özellikleri, aileleri ve okul işbirliğinin geliştirilmesi, okullarına ve topluma entegrasyonu ile ilgili çözüm önerilerinin üretilmesi konusunda araştırma yapıldığını belirten Proje Grup Lideri Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, "Amacımız, projeye katılan ülkelerin temsilcileri olan öğretmenler ve müfettişlerin proje kapsamında kendi ülkelerinde yaptıkları araştırmalarla göç eden öğrencilerin karşılaştıkları sorunları bir araya getirerek beraberce çözüm bulmak." dedi. Projeye Avusturya, Almanya, İspanya, Fransa, Hollanda, Slovenya olduğunu belirtildi.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ise, "Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü davetlisi olarak 6 ülkeden temsilci olarak gelen misafirleri ilçemizde misafir ettik. Bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Halil Gülcü'ye, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Tosun'a, il genel meclisi üyelerimize, müdürlerimize, öğretmenlerimize, gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle Kulamızın tarihi mekanında bizleri ve konuklarımıza unutulmaz saatler yaşatan Kula yaren ekibine, Sami Dinç ve saz arkadaşlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber