Eğitim Sen'de 'AKP' istifası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'in bünyesindeki "Sendikal Birlik" üyesi bir grup "Sendika yönetiminin, AKP'nin ve emperyalizmin yanında saf tuttuğu" gerekçesiyle istifa ederek, Eğitim-İş'e katıldı.

Sendikal Birlik Sözcüsü Oğuz Eminoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 12 yıldır üyesi oldukları ve "tüm yanlışlarına rağmen sahip çıktıkları Eğitim Sen'den istifa ettiklerini, Sendikal Birlik'in de kendini lağvettiğini" bildirdi.

Türkiye'nin "Karşı devrimin sivil anayasasını kabule zorlandığını" savunan Eminoğlu, "Türkiye'de saflaşma bu yönde gelişmektedir. Eğitim Sen yönetimi bu saflaşmada AKP'nin ve emperyalizmin yanında saf tutmuştur. 'Özgür demokratik anayasa' örtüsüyle tabanı da bu yönde maniple etmektedir" dedi.

Eğitim Sen'in "antiemperyalist bir geleneğin mirasçısı bir öğretmen örgütü olarak", cumhuriyet devrimlerini savunmak zorunda olduğunu söyleyen Eminoğlu, "Eğitim Sen yönetimi ise karşı devrimin değirmenine su taşımaktadır" diye konuştu.

Sendikal Birlik olarak "Cumhuriyet Mitingleri"ne katıldıklarını belirten Eminoğlu, "Milyonlarca kişinin katıldığı cumhuriyet mitingleri, Eğitim Sen Genel Başkanı'nca 'darbecilerin mitingi' olarak nitelendirilmiş, mitinge katılanlar darbe taraftarı ilan edilmiştir. Sendikal Birlik, Eğitim Sen'den ayrılma kararını fiili olarak cumhuriyet mitinglerinde vermiştir"dedi.

Bir soru üzerine Eminoğlu, bugün yaklaşık 200 kişinin Eğitim-Sen'den istifa ettiğini belirterek, bu rakamın birkaç gün içinde 3-4 bini bulacağını ileri sürdü.

Eminoğlu, istifa edenlerin Eğitim-İş'e katılacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber