Belediyeler Birliği Diyarbakır'da toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, ''Bir dahaki toplantımızı Diyarbakır'da yapacağız ve bölge belediyelerinin sorunlarını dinleyeceğiz. Türkiye'deki eşit ve adaletli uygulamanın aksaklığı varsa hep beraber olumsuzlukların giderilmesi için hareket edeceğiz'' dedi.

Durak, Adana HiltonSA Oteli'nde düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması için tezkere kararının yanında olduklarını söyledi.

Ülkenin bütünlüğünü bozmak isteyen dış mihrakların uzantılarının yaptıklarının endişe uyandırdığını kaydeden Durak, şöyle devam etti:

''Birliğimiz yönetim kurulunda, AK Parti, MHP, Anavatan, DTP ve CHP'li üyeler var. Biz genel kurullarımızda kendi aramızda anlaşabildiğimize göre, ülke bütünlüğünü ve belediyelerin ihtiyaçlarını gerektiren her konuda da anlaşabiliriz. Bu bağlamda, arkadaşlarımızın genel arzusu ve bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir ile yaptığımız görüşme sonucunda, 8 Kasım tarihindeki toplantımızı Diyarbakır'da yapmaya karar verdik. Bölge belediyelerinin sorunlarını dinleyeceğiz. Türkiye'deki eşit ve adaletli uygulamanın aksaklığı varsa birlikte hep beraber olumsuzlukların giderilmesi için hareket edeceğiz.''

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Göksu beldesinin Belediye Başkanı Ahmet Gezer'in, geçen günlerde kullandığı otomobille yaptığı kazada hayatını kaybettiğini hatırlatan Durak, şunları kaydetti:

''Adana'da 53 belediye başkanı var. Son 5 yılda bunlardan 5'i direksiyon başında geçirdikleri trafik kazalarında öldü. Hiçbir meslekte, 5 yılda yüzde 10 gibi yüksek bir ölüm oranı yoktur. Özellikle beldeler olmak üzere, belediye başkanlarına sesleniyoruz. Belediye başkanlığı, sürekli kafayı yoran ve meşgul eden bir meslek. Bu nedenle otomobili kendileri kullanmasınlar. Gidecekleri yere mutlaka şoförle gitsinler.''

Son 5 yılda TBMM'nin belediyelerle ilgili önemli kararlar aldığını, belediyelere geniş imkan, görev ve yetki alanları tanındığını kaydeden Durak, ''Ancak, bir ayağı eksik kaldı. Bu da Belediye Gelirler Kanunu. Bu kanunun da bir an önce çıkarılmasını istiyoruz'' dedi.

Toplantıya, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemal Ayman ile 15 yönetim kurul üyesinden, aralarında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de bulunduğu 11 üye katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber