Üniversiteyi kazandılar ama kalacak yer bulamadılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gördes Meslek Yüksekokulu'nu kazanan öğrenciler, barınacak yer bulamayınca zor durumda kaldı. İlçede devlet yurdu olmadığı için kalacak yer bulamayan öğrenciler, okula kayıt yaptırmadan memleketlerine döndü.

Muhasebe ile Büro Yönetimi ve Sekreterlik olmak üzere 2 bölümü bulunan Gördes Meslek Yüksekokulu'nda geçen yıl 362 olan öğrenci sayısı, bu yıl kontenjanın arttırılması ve gece eğitiminin açılmasıyla 531'e yükseldi.

Yurt olmayan ilçede öğrenciler, kiralık evlerde kalmaya başladı. Bu durum kiraların yüzde 50 oranında artmasına sebep oldu. Kiralık ev bulmakta bile zorluk çeken öğrencilerden bazıları ise okula kayıt yaptırmadan memleketine döndü.

Belediyeden yapılan anonslorla kiralık evi olanların üniversiteye başvurması isteniyor. Gördes Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öztürk, "Aslında bu yıla kadar böyle bir sıkıntı yoktu. Öğrenci sayısının artması ve gece eğitiminin başlaması sebebiyle oldu." dedi. Seneye bin 200 öğrenci kapasiteli bir binaya taşınacaklaını belirten Müdür Öztürk, şu anki binayı resmî yurt yaparak öğrencilerin barınma sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Öztürk ayrıca gelecek yıl 2 bölüm daha açılacağını ve öğrenci sayısının 800'ün üzerine çıkacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber