Hamili kartçı vekil, Biz sık sık notlar alırız

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'deki tezkere görüşmeleri sırasında bakanlara ?hamili kart' notları yazarken fotoğraflanan AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, ?Bu normal bir hadise. Biz böyle sık sık notlar alırız. Vatandaşı dikkate almak ve vatandaşımızın fikrini değerlendirmek adına not alırız. Bu notların alınması demek bu yapılacak demek değildir. Biz bu notlarla kimseye haksızlık etmedik. Zaten notu da kimseye vermedik'' dedi.

Recep Yıldırım, AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aziz Duran'la birlikte partisinin Sakarya İl teşkilatı binasında basın toplantısı düzenledi. Dün TBMM'deki tezkere görüşmeleri sırasında bakanlara ?hamili kart' notları yazarken fotoğraflanmasıyla ilgili açıklamalar yapan Yıldırım, vatandaşların her zaman kendilerinden istekte bulunabileceklerini belirterek, ?Bu nolmal bir hadise. Biz böyle sık sık notlar alırız'' dedi. Recep Yıldırım öşye devam etti:

?Ben Sakarya Milletvekiliyim. 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Halkın, seçmenimizin istekleri doğrultusunda köy köy geziyoruz. Gerek halkın ayağınıza gittiğimizde, gerek halkın Ankara'ya gelişinde isteklerini not ederiz. Milletvekilleri vatandaşla Meclis ve idareciler arasında bir köprüdür. Şu anda benim cebimde vatandaşlarla ilgili her gittiğim yerde tuttuğum notlarım var. Bu noktada da haber yapılan olayla ilgili tezkere görüşülürken, (daha önceki tezkere görüşmeleri basına kapalı yapılıyordu ve bu şekilde olacağı söylenmişti) bu oylamanın basına açık olarak yapılması karalaştırılmış. Biz oylamayı takip ederken elbetteki orada kendi notlarımızı karıştırırken, öyle bir görüntü çekilmiş. Herhangi bir şekilde bakana arz edilen bir şey değildir. Tezkere görüşülürken bakana gidip de bakanları rahatsız etmek gibi bir durum söz konusu değildir. Türkiye ile ilgili önemli bir konu konuşulurken gidip de bakanları rahatsız etmek gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun içeriği hakkında oluşmuş bir durum da yoktur, pek değere alınacak bir olay değildir.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda talimatı olduğunu da hatırlatan Yıldırım, ?Başbakanımız ?Hiçbir şekilde torpil niteliğinde bir girişimde bulunmayın' dedi. Maddi ve manevi hayatımdaki anlayışıma göre de hak etmeyen bir insanın hak etmeyecek bir noktada olması inancımıza göre de çok sakat ve ayıptır. 3 dönem belediye başkanlığı ve iki dönem de milletvekilliği yapan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Böyle bir şeye hiçbir zaman tevessül etmem.'' Vatandaşı dinlemenin görevleri olduğunu söyleyen Recep Yıldırım, ?Dolayısıyla biz ne yapıyoruz? Hemen notumuzu alıyoruz. Vatandaşı dikkate almak ve vatandaşımızın fikrini değerlendirmek adına oraya not alırız. Bu notların alınması demek bu yapılacak demek değildir. O yüzden ben bunu kayda değer bulmuyorum. Sanki tezkereyi dinlememiş gibi bir hareket olmuştur. Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında birlik ve beraberliğe yöneldiği durumlarda bunun konu edilmesini çok basit olarak görüyorum. Dava açılacak bir durum ve bana hakaret edilecek bir durum da yok. Böyle haberlerle basınımızın meşgul edilmesini de uygun görmüyorum'' diye konuştu. Yıldırım sözlerini, ?Ben mazlumun yanındayım, hangi siyasi partiden olursa olsun halkımın yanında olduğumu yeniden ifade ediyorum'' diyerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber