Sahte üsteğmenin amacı neydi?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardeşini görme bahanesiyle geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ortalığı karıştıran resmi kıyafetli sahte üsteğmen, görevli bir teğmen tarafından fark edildi. Etrafına emirler yağdıran sahte üsteğmen, polis ekiplerinin çalışması sonucu resmi kıyafetiyle yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde resmi üsteğmen kıyafetiyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen M.D., (30) hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giriş yapmak istedi. Ancak kapıdaki görevli polisler, M.D'ye kendisini içeriye alamayacaklarını ön kapıyı kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Protokol kapısındaki polislerle bir süre sohbet eden sahte üsteğmen M.D. "Benim kardeşim asteğmen, cezaevinden sanık getirecekler. Ben kardeşimi görmeye geldim" dedi. Ardından adliyenin ön kapısına geçen sahte üsteğmen, terör, organize suçlar ve uyuşturucu davalarından yargılanan sanıkların tutulduğu nezarethanenin koridorunda bir süre dolaştı.

Tekirdağ F tipi cezaevinden terör suçun yargılanan sanıkları getiren teğmenle bir süre sohbet eden M.D., teğmene Bursa'dan tayin olduğunu ve bu bölgede görevli olduğunu ifade etti. Üstünün davranışlarından şüphelenen teğmen, bölge komutanlığını arayarak, M.D.'yle ilgili bilgi almak istedi. Ancak böyle bir tayin işlemin gerçekleşmediğini öğrenen teğmen, durumu karakola bildirdi.

Sahte üsteğmen M.D. adliyeden ayrılmak üzereyken, cezaevi araçlarının başında nöbet tutan askerlerle diyaloğa geçti. Üsteğmen kılığındaki M.D. askerlere, "Yorulduysanız gidin dinlenin benden çay için" dedi.

Olayın ardından harekete geçen teğmen ve karakoldaki polisler, çevrede aramalara başladı. Yunus ekiplerine de verilen bilgilerle Beşiktaş İlçesi'nde sahte üsteğmen arandı. Sahte üsteğmen, kendisini fark eden teğmen ve Beşiktaş İlçe Emniyetinin çalışmaları sonucunda Beşiktaş çarşısında yakalandı.

Olayın ardından adliyenin güvenlik savcısı Nazmi Okumuş, adliyenin ön bahçesine inerek teğmenden bilgi aldı.

Yakalanan sahte üsteğmen M.D., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Basın mensuplarını karşında gören sahte üsteğmen görüntü vermemek için yüzünü kapadı.

Araçtan indirilen resmi kıyafetle indirilen sahte üsteğmenin yanında bir üsteğmen kıyafetinin daha bulunduğu gözlendi.


Sahte üsteğmen adliyede gözaltına alındı

Beşiktaş'ta, kendisini ''üsteğmen'' olarak tanıtan ve üniformalı olarak adliyeye gelen bir kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi binasına gelen Mehmet D. (30) adliyenin savcı ve personelinin kullandığı kapısından içeriye girmek istedi.

Burada görevli polise, ''kardeşinin asteğmen olduğunu ve cezaevinden adliyeye sanık getireceğini'' belirterek içeriye girmek isteyen şüpheli, tutuklu sanıkların içeriye alındığı diğer kapıya yönlendirildi.

Bu kapıdan adliyenin bahçesine giren Mehmet D, duruşmaya tutuklu sanıkları getiren jandarmalarla sohbet etti. Bu sırada konuşmaları ve davranışlarıyla çevredekilerin dikkatini çeken şüpheli, sohbet ettiği subaya Bursa'dan İstanbul'a yeni tayin olduğunu anlattı. Subayın durumu araştırması üzerine ''üsteğmen'' olmadığı anlaşılan bu kişinin yakalanması için adliyeye inzibat çağrıldı.

Bu sırada ortadan kaybolan ve bir süre adliye ve çevresinde inzibat ve polislerce aranan Mehmet D, Beşiktaş'taki bir çarşıda polislerce yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber