Eğitim Sen, İzmir Valisi Kıraç hakkında suç duyurusunda bulunacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç hakkında suç duyurusunda bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atamaları yönetmeliğinin Danıştay tarafından iptal edilmesi ve yapılan atamaların geri alınmasına yönelik mahkeme tarafından tanınan sürenin 10 Ekim'de dolduğunu belirten sendika yetkilileri, valiliğin yaklaşık bin 500 civarındaki müdür ve yardımcı atamasını geri çekmediğini iddia etti.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Ulus, "Danıştay, 28 Ağustos 2007 tarihinde lehimize karar verdi. Kanuni süre dolmasına rağmen İzmir Valiliği, mahkeme kararını uygulamamaktadır. Bu sebeple 22 Ekim 2007 Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Avukatlarımız hazırlıkları bitirmek üzere." dedi.

Öte yandan din dersi eğitiminin kaldırılmasını isteyen Eğitim Sen Şube Başkanı Ulus, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde konuyla ilgili kazanılmış bir dava bulunduğunu, önümüzdeki günlerde yeni davalar açılabileceğini ve velilere hukuki yardımda bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber