8 bin üniversite öğrencisi terörü lanetledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörü lanetleyen yaklaşık 8 bin üniversite öğrencisi, Anıtkabir'e yürüdü. Yürüyüşe katılan bazı öğrenciler, Anıtkabir önönünde terör örgütünün sözde sembolü kırmızı, sarı, yeşil renkli pankartları yaktı. Güzergahları üzerindeki anaokulunun önünden geçen gruba, minikler de alkışlarıyla destek verdi.

Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, 'Terörü Lanetleme' yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nden öğrenciler de hazır bulundu. Öğlen saatlerinde Gazi Üniversitesi kampüsü ana girişinde toplanan grup adına konuşmayı Çağrı Orman yaptı. Orman, her türlü terör olayını kınadıklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından, kısa süre önce PKK saldırısında şehit olan Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgar, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçar, Kasım Aksoy, Şükrü Karataş, Emrah Yılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fethullah Selçuk, Mehmet Coşkun, Caner Örengül ve Tahsin Yıldırım'ın adı tek tek okunarak yoklama yapıldı. Her ismin okunmasından sonra grup, "burda" diyerek cevap verdi.

Konuşmanın ardından ellerinde Türk bayrağı ile 'Mc Donald's ve Coco Cola'ya boykot', 'Kahrolsun PKK', 'Lütfen ABD mallarını boykot edelim' yazılı dövizleri taşıyan grup, güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçti. Alkış ve ıslıklarla tepkilerini gösteren grup, zaman zaman "Meclis'te PKK istemiyoruz", "Kahrolsun PKK", "Şehidim hakkını helal et" sloganları attı. Grup, zaman zaman da 'Gençlik Marşı'nı okudu.

Dögol ve Turgut Reis Caddelesi'nden geçen gruba; güzergahı üzerindeki Nene Hatun Anaokulu ile Anıttepe İlköğretim Okulu öğrencileri büyük ilgi gestirdi. Anaokulu öğrencilerinin grubu büyük bir dikkat ile izlediği ve zaman zaman alkışladığı görüldü.

Anıtkabire gelen grup, burada üst kontrolünden geçirilerek içeri alınmaya başlandı. Bu sırada bir grup öğrencinin terör örgütünün sözde sembolü kabul edilen kırmızı, sarı ve yeşil renkli pankartları yaktığı görüldü.

Yürüyüş, Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulunulması ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber