Maliye, 130 bin esnafın banka hesaplarına el koydu, çek ve senetler ödenemiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye'nin bayramdan sonra 130 bin esnafa 9 milyar YTL'lik vergi operasyonu başlattığını söyledi. Aygün, blokaj yüzünden çek ve senedini ödeyemeyen esnafın, kara listeye düştüğünü vurguladı.

Sinan Aygün yaptığı açıklamada, "Maliye, 130 bin esnafa 9 katrilyonluk vergi saldırısı başlattı" dedi. Hesaplarına blokaj konulan esnafın, paralarını kullanamamaları yüzünden çek ve senetlerini ödeyemeyecek hale geldiklerine dikkat çeken Aygün, "Esnafın sicili bozuluyor, kara listeye düşüyor, işleri durma noktasına geliyor" dedi.

Ödenmeyen çekler yüzünden, esnaftan alacaklı olan tüccarların da bu uygulamadan olumsuz etkilendiğini dile getiren Aygün, "Maliye bir dominoyu devirdi, piyasadaki bütün dominolar birbiri ardına yıkılıyor" dedi.

Haciz silahı

Aygün şöyle dedi: "Elbette kazanan vergisini de ödeyecek. Buna kimsenin söz söyleyecek lafı olmaz. Ancak bundan daha kötüsü, IMF emrediyor, paralarını ne pahasına olursa olsun tahsil et diyor, Maliye akla gelmedik yöntemlere başvuruyor.

IMF'ye verilen rakamlar tutacak diye, esnafın bayramı bile zehir ediliyor. Esnafın verdiği çeklerin arkası yazılıyor. Senetleri protesto oluyor. Vergi borcunu taksitle ödeyenin hesaplarına bile bloke koydular."

Bundan sonra da esnafın dükkân ve arabalarına haciz silahıyla gidileceğine dikkat çeken Aygün, esnafa da bir an önce vergi borçlarını ödemesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber