Kantinleri öğrencilerin sağlığı için sıkı bir şekilde denetleyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi İlhan Atış, okul kantinlerinde herşeyin serbest bir şekilde satıldığını belirterek okul müdürlerinden kantinlerin sıkı bir şekilde denetlenmesini istedi.

Vali Atış, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da katılımıyla ile Seyhan ve Yüreğir'deki ilköğretim okulları ve liselerin okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Toplantıda okullarda gördüğü bazı eksiklikler ve yapılması gerekenleri okul idarecilerine aktaran Atış, okullardaki kantinlerde herşeyin çok serbest satıldığını belirterek önlem alınmasını istedi.

Müdürlerin kantinlerin hijyeninden, satılan ürünlerin fiyatına, çalışanların kılık kıyafetinden, kişisel bakımına kadar herşeyinden sorumlu olduğunu aktaran Atış, istenilen kriterleri yerine getirmeyen kantinlerin kapatılması gerektiğini söyledi.

Sağlığı tehdit eden hiçbir şeyin kantinlerde olmamasını isteyen Atış, "Bazı kantinlerin ihalesi iptal edildi. Kantinleri okul idarecileri para kazanma mekanı olarak görmesin. Böyle görürsek olumsuzlukların altından kalkamayız. Hiçbirşey çocuğumuzun sağlığından daha önemli değildir. Kantinleri düzeltmeleri noktasında gerekeni yapan öğretmenlerin ve okul idarecilerinin her zaman arkasındayız." dedi.

Okul servis araçları konusunda da valiliğe çok sayıda şikayet geldiğini aktaran Atış, bu konuda da okul idarecilerine büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Trafik ekiplerinin hergün 10-15 okul servisine fazla öğrenci taşıdığı için ceza kestiğini aktaran Atış, "Servis araçları mutlaka yönetmelikler çerçevesinde çalışacak. Servisçi çok kazansın, okul kazansın diye olumsuzluklara göz yumamayız." diye konuştu.

Okul idarecilerinden okullarının çevresindeki seyyar satıcıları anında emniyet birimlerine bildirmelerini de isteyen Atış, trafik akışı konusunda da gereken işbirliğinin sağlanmasının öğrenciler açısandan faydalı olacağını vurguladı.

Atış, okul müdürü denilince akıllara hep bilginin ön planda olduğu kişinin gelmesi gerektiğini de dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı; "Sizler kahvehaneye gittiğinizde dikkat uyandıran, camiye gittiğinizde de herkesin birşeyler öğrenmek için etrafınızı sardığı kişiler olmalısınız. Toplum içinde sizi görenler (Şu kişi filan okulun müdürü) diyebilmeli. Öğrenciniz, öğretmenleriniz sizden anne ve babasından görmediği şevkati ve saygıyı görmeli."

Vali Atış, daha önceki okul müdürleri toplantısında müdürlerin kılık kıyafetini beğenmeyerek üstü kapalı uyarıda bulunmuştu.

Bu kez müdürlerin kıyafetlerini beğendiğini dile getiren Atış, özellikle ilköğretim müfettişlerinin kılık kıyafet konusunda daha titiz olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber