Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden itibaren başlayacak yağışlar için vatandaşları uyardı. Genel Müdürlük'ten alınan bilgiye göre, yurdun batı kesimlerinin bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Cumartesi Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların akşam saatlerinden itibaren ve Pazar günü tüm Ege'de, Pazartesi günü ise yağışın aralıklarla devam edeceği, hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece azalacağı bildirildi. Beklenen etkili yağışın neden olabileceği sel, su baskını ve trafikte oluşan riskler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.


Meteorolojiden yağış uyarısı

Yurdun batısında başlayan yağışların uzun süreli olmasının ve zaman zaman etkisini arttırmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, yurdun batısında başlayan yağışların uzun süreli olması tahmin ediliyor.

Zaman zaman etkisini arttırması beklenen yağışların, özellikle Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ile Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Havran ve Ayvalık ilçelerinde etkili olması öngörülüyor.

Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, dolu, yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber