Mehmetçik'ten Eğitime büyük destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3. Komando Tugay Komutanlığı'nın açtığı Mehmetçik Dershanesi, düzenlenen törenin ardından 6. eğitim-öğretim yılına başladı.

Atatürk İlköğretim Okulu'nda hizmet verecek olan Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Siirt Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Mervan Gül, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hakan Doğan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende bir konuşma yapan Bilgi Destek Subayı Piyade Yarbay Necati Bakar, bir milletin geleceği hakkında fikir edinebilmek için o milletin gençlerinin eğitimine bakılması gerektiğinin altını çizerek, "Türk Silahlı

Kuvvetleri, eğitim konusunu en asli görevlerinden biri kabul etmektedir. Bir milletin geleceği hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, o milletin gençlerine nasıl eğitim verildiğine bakmalısınız. Bu sözü kendine ilke edinen Türk ordusu, cephe ilerisinde vatanın savunmasında, cephe gerisinde ise bu necip milletin evlatlarına eğitim alanında hizmet sunmaktadır" dedi.

Mehmetçik Dershanesi'ne kayıtlı öğrencilere seslenen Yarbay Bakar, "Genç nesli olmayan bir milletin batması haktır. Gelecek sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Bunun şuurunda olan Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman sizlere yardımcı olmaktan kaçınmayacaktır" diye konuştu.

Vali Şentürk ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yalnız yurt savunmasında değil eğitim ve sosyal hayatta da yurt kalkınmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Vali Şentürk ve beraberindekiler, daha sonra tek tek sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ve çeşitli konulardaki soruları yanıtladı. 5'i sözel 4 eşit ağırlık ve 1 sayısal olmak üzere 10 sınıfta 25 öğrencinin öğrenim göreceği dershanede, yedek subay öğretmenler görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber