Bursalı şehit er Saraç'ın annesi: Oğluma söz verdim, ağlamayacağım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Bursalı Piyade Er Samet Saraç'ın cenazesi Ulu Cami'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze nazamının ardından Pınarbaşı Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Boşandığı eşinden olan ve 15 yıl aradan sonra yeniden kavuştuğu oğlu Hakkari'de şehit olan anne Filiz Turan, "Oğluma söz verdim, ağlamayacağım" dedi.

Askeri uçakla Van'dan dün gece Bursa'ya getirilen şehit erin cenazesi, askeri yetkililer tarafından Bursa Asker Hastanesi'nin morgundan alınarak Saraç ailesinin merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi İnen Sokak'taki evine getirildi. Yapılan duaların ardından Saraç'ın cenazesi askeri araçla Ulu Cami'ye getirildi. Saraç'ın öz annesi Filiz Turan ile üvey annesi Fahriya Saraç gözyaşlarına hakim olamadı. İki kadın yan yana gelmezken ayrı ayrı yerlere oturtuldu. Askeri erkan tam kadro cami avlusunda yerini alırken polis, cenaze için Ulu Cami çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Aile yakınları, askeri personel, siyasetçiler, bürokratlar ve gazeteciler cami avlusuna alındı.

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Samet Saraç'ın askere gitmeden sadece 2 ay önce tanıştığı öz annesi Filiz Turan, baba Samet Saraç, aile yakınları, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuza aldığı Saraç'ın cenazesi Atatürk Caddesi'nde bekletilen top arabasına konuldu. Bu sırada anne Filz Turan ile üvey anne Fahriya Saraç gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Turan'ı bayan polis memurunun desteğiyle ayakta durabildi. Cenazenin top arabasına konması sırasında izdiham yaşandı. İlk belirlemelere göre cenaze için cami çevresine 50 binin üzerinde kişi toplandı. Top arabasına konulan Saraç'ın cenazesi Pınarbaşı Şehitliği'ne götürüldü. Yürüyüş sırasında ailenin tüm uyarılarına rağmen bazı kişilerin slogan atarak alkışladığı görüldü. Saraç'ın cenazesi, Pınarbaşı Şehitliği'nde dualar ve Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

EVLATLIK VERİLMİŞ

Öte yandan Samet Saraç'ın tezkere aldıktan sonra annesi Filiz Turan'la kavuşmanın hayallerini kurduğu öğrenildi. Acılı anne, cami avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Oğluma söz verdim, ağlamayacağım. Duygularım çok acı. Oğlumu kaybettim, doyamadım ona, ama söz verdim ağlamıyorum" diye konuştu.

Yüksekova'da askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade er Samet Saraç'ın annesine kavuşmadan önce yaşadıkları da yakınları tarafından açıklandı. Saraç'ın annesinden boşanan babası tarafından kardeşi Sunay'la birlikte bir aileye evlatlık verildiği, ailenin ölmesinin ardından Samet ve kardeşinin yeniden baba evine döndükleri öğrenildi.

Aradan geçen 15 yılın ardından Samet, uzun yıllar annesine kavuşmak için verdiği çabanın ürününü aldı. Öz annesine kavuşan Samet Saraç, tezkereyi aldıktan sonra öz annesine kavuşma hayalleri kurduğu bildirildi. Filiz Turan'ın cenaze töreninde basın mensuplarına 'İçim yanıyor, ama yine de ağlamayacağım' demesi cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber