Kültür ve Turizm Bakanlığı profesyonel turist rehberliği kursu açıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistlerin gezdirilmesi ve ülkenin tanıtımında yaşanan sorunlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı profesyonel turist rehberliği kursu açmaya yöneltti. Turist rehberliği kurslarıyla, ülkenin tarihi ve turistik yerleri hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olan ve iyi derecede yabancı dil bilen personel yetiştiriliyor.

Bu sayede Türkiye'ye gelen yabancı turistler ülke hakkında daha doğru ve kapsamlı bilgiye ulaşma imkanına kavuşuyor. Bakanlığın ülke tanıtımı için çok büyük önem verdiği turist rehberliği kursları bu yıl Şanlıurfa, Gaziantep ve Konya olmak üzere üç merkezde yapılacak. Türkiye'nin dört bir tarafından kursa gitmek isteyen vatandaşlar başvuru yaparak bu illerde sınava girecek.

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, kurs adaylarının sınav başvuru formlarını bulundukları illerin turizm müdürlüğünden veya Bakanlığın sitesinden temin ederek, sınavların yapılacağı merkezlere müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Bu kursların ülke turizmi için çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Taymuş, yıllarca sertifikasız ve bilgisiz insanların turist rehberliği yaparak ülkeye zarar verdiğini, Türk tarihine hakaret boyutuna varan bilgilerin sunulduğunu söyledi.

Açılan kurslar sayesinde turist rehberlerinin Bakanlık tarafından daha kolay denetlenebileceğini ve artık Türkiye'nin olumsuz bir şekilde anlatılmasına müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Taymuş, ilgi duyanların mutlaka başvuruda bulunmalarını istedi.

Başvuruların 22 Ekim-5 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacağını belirten Taymuş, sınav tarihlerinin Şanlıurfa için 9-13 Aralık, Gaziantep için 16-19 Aralık ve Konya için 24-28 Aralık 2007 tarihleri olarak belirlendiğini dile getirdi.

Adayların, sınava gireceği dil veya dilleri iyi derecede bilmesi gerektiğinin altını çizen Taymuş, adayların sadece bir ilde yapılan sınavlara girebileceğini ve sabıkalarının olmaması gerektiğini vurguladı. Taymuş, sınav şartlarıyla ilgili daha detaylı bilgilerin turizm il müdürlüklerinden alınabileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber