4/B'linin nakli için çalışma yapılıyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Milletvekili Hüseyin Mert'in sözleşmelilerin tayini ile ilgili soru önergesini cevaplandıran Başesgioğlu, çalışma yapıldığını ve sorunun çözüleceğini söyledi

Kamuda 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre çalışan personelle ilgili İzmir Milletvekili Hüseyin Mert'in verdiği soru önergesini cevaplandıran Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu bugüne kadar bir çok iyileştirme yapıldığını ve sorunların yeni mevzuat çalışmasında çözüleceğini söyledi.

Hüseyin Mert, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde 4B'li personelin eş durumundan tayin olamadığını ve ailelerin parçalandığını belirtip, bir çalışma yapılıp yapılamadığını sordu.

'İYİLEŞTİRMELER OLDU'

Soruya verilen cevapta 4B statüsünde çalışan personelin atamasıyla ilgili hükümler ve şartlar hatırlatılarak özet olarak şu açıklamalara yer verildi: "Anayasa'nın 41. maddesine istinaden aile birliğini sağlamaya yönelik olarak yapılacak bütün düzenlemelerin ve uygulamaların aileyi parçalamaktan kurtarmak, aile bireylerini birarada tutmak suretiyle ailenin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek ve bu yolla kamu görevlilerinin ailevi kaygılardan uzak bir biçimde kamu hizmetlerini verimli, etkin ve sağlıklı bir biçimde yürütmeleri için gerekli ortamı sağlamak amaçlarını taşıması gerektiği düşünülmekte olup, 4B'li personele ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca yardımcı olunarak, aile birliğinin sağlanması hususunda, haklarında işlem tesis edilerek sorunlarına çözüm bulunmasın kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmektedir.

Ayrıca sözleşmeli personel ile ilgili esaslarda yapılan değişiklik ile sözleşmeli personelin iş sonu tazminat alması öngörülmüş ve bu konudaki mağduriyet giderilmiştir. Yine Bakanlar Kurulu kararı ile doğum yapan sözleşmeli personel ile eşi doğum yapan, kendisi veya çocuğu evlenen, annesi, babası, eşi, çocuğu veya kardeşi ölen sözleşmeli personele mazeret izni verilmesi öngörülmüş olup, izin haklarında iyileştirme sağlanmıştır.

'ÇALIŞMA YAPILIYOR'

Sözkonusu personelin eş durumundan yerinin değiştirilmesi ancak ilgili mevzuatlarda yeni bir düzenleme yapılması ile mümkün olabileceğinden bahsi geçen konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda bu husus dikkate alınabilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber