Deprem zamanını karıncalar ile tahmin edebiliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Sütçü'nün memurlar.net'e gönderdiği yazıdır

OLASI İSTANBUL DEPREMİNİN GÜNÜNÜ VE SAATİNİ

TAHMİN ETME ÇALIŞMALARIM DEVAM EDİYOR

11 Kasım 1999 günü bahçemde gezerken yetiştirmiş olduğum gövdesinde çürük yeri olmayan bir erik ağacına karıncaların, petekten kaçan arıların ağaçlara sardığı gibi sarmış olduğunu gördüm. Ziraat Fakültesi mezunu (http://www.dkos.org/kadir.html) olduğumdan dolayı da bu durumu sıra dışı bir davranış olarak değerlendirdim. Bir gün sonra 12 Kasım 1999 da Düzce Depremi oldu. İstanbul sallandı. Bu tepkimeyi gösteren karıncaları izlemeye başladım.

"Deprem önceden tahmin edilebilir mi?" sorusu sürekli olarak soruluyor. Üzerinde çalışmakta olduğum projemle bu sorunun cevabını arıyorum.

Bugün dahil 4250 deneyi bahçemde ve evimdeki karıncalarla gerçekleştirdim.

Bu deneylerimde tutulan raporları:

Deprem ve Karıncaların Organik Sistemi (http://www.dkos.org)

Karıncaları Araştırma Depremleri İnceleme Raporlarının Sonuçları (http://www.kadirs.com) sitelerimde yayınlıyorum.

Bahçede (12) evde (12) ayrıca iki tane erik ağacının dibinde özel yapılmış yuvalarda bulunan karınca kolonilerinin hepsinin ve diğer takip ettiğim canlıların (köpeklerin, yılanların, farelerin, kertenkelelerin, solucanların, örümceklerin, martıların, kargaların, serçelerin) bitkilerin ve gökyüzünün birlikte gösterdikleri sıra dışı davranışlar sonucunda, olası İstanbul depreminin gününü ve saatini tespit etmeye çalışıyorum.

Günlük raporlarla İstanbul dan bu takibi yaparken Marmara Denizi ve Marmara Bölgesindeki diğer illerde meydana gelen 5 büyüklüğün altındaki depremlerde uzaklık nedeniyle yukarıdaki saydığımız canlıların hepsinin sıra dışı davranış göstermediklerini de tespit etmiş bulunmaktayım.

20 bin tür karıncadan 12 Kasım 1999 Düzce depreminden önce sıra dışı davranış göstermiş olan karıncaların, her birindeki 500 bin sinir hücresi ile organize yaşayışları,

DUYU ORGANLARININ AYAKLARININ İÇİNDE OLUŞU, gözleri olmayıp kimyasal salgıları takip ederek yürümeleri sayesinde birbirlerini kontrol etmeleri en önemli özellikleridir.

Günlük 4'er saat aralıklarla özel yapılmış yuvalardaki 24 koloni ile iki erik ağacının dibindeki kolonileri takip ederek 4000 deney sonucunda, 01 Temmuz 2007 tarihinden itibaren önceki günün sıra dışı davranışlarını değerlendirerek her gece saat 00:00'da 39.5-41.5 enlem 26-29.5 boylam koordinatlar arasında meydana gelebilecek en büyük depremin Max. büyüklüğünü 24 saat geçerli olmak kaydı ile sitemde ilan etmeye başladım.

Sitemi ziyaret edenler, Kandilli ve Sismoloji sitelerindeki 24 saat içinde meydana gelen depremlerin büyüklüğü ile tahminde yazdığımız büyüklüğün takibini yaparak, projemin bilimsellik kazanıp kazanamayacağına karar verebilirler. Düzce depreminin hikayesini dinlemek için de http://www.youtube.com/watch?v=n6KPYtCnYQs bu linki tıklayınız.

Sitelerimi izlemeye devam edin.

Haydi hayırlısı 5000 deneye kadar devam??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber