Bilgisayar hediyeli fiş kampanyası tuttu, Türkiye geneline yayılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın vergi iadesi uygulaması kalkınca fiş ve fatura toplamayı cazip hale getirmek için İzmir, Bursa ve Konya gibi illerde başlattığı çekilişle hediye dağıtma kampanyası amacına ulaştı.

Maliye'nin KDV gelirlerinin beklenenin aksine artış göstermesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye çapında çocuklar için fiş toplama kampanyası başlatıyor. "Ülkemi seviyorum, belgemi alıyorum" isimli kampanya 1 Kasım'da başlayacak ve 31 Ocak'ta sona erecek.

81 ili kapsayan fiş kampanyasına ilköğretim öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, 1 Eylül 2007 ile 31 Ocak 2008 tarihleri arasında kendileri ve ailelerinin harcamalarına ilişkin toplanan fişleri, 1 Kasım'dan itibaren bulundukları il ve ilçelerdeki vergi dairesi müdürlüklerine, vergi dairesi müdürlüğü bulunmayan ilçelerde ise mal müdürlüklerine elden teslim edecek. Posta ile gelen fişler değerlendirmeye alınmayacak. Her katılım zarfında 100 harcama belgesi bulunacak. Öğrenciler kampanyaya birden fazla fiş zarfıyla katılarak, şanslarını artırabilecek. Kampanyada öğrenciler adına teslim edilecek belgelerin tutarı ne olursa olsun, Vergi Usul Kanunu'nda yer alan fatura, perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz fişi veya serbest meslek makbuzu olması gerekecek. Sigara ve alkollü içeceklerden ibaret harcama belgeleri ile öğrencinin kendisi ve ailesi dışındaki bireyler adına düzenlenmiş fatura ve serbest meslek makbuzları kabul edilmeyecek. Vergi dairesi ve mal müdürlükleri, fişlerin tesliminin ardından zarfların üzerindeki bilgilere göre çekiliş listesi oluşturacak. İl merkezlerinde birleştirilecek listeler, Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderilecek. Kampanyanın çekilişi, Milli Piyango İdaresi tarafından 20 Mart 2008'de Ankara'da gerçekleştirilecek. Her il için ayrı ayrı yapılacak bu çekilişte, öğrencilere 1'er adet dizüstü bilgisayar, 2'şer adet masaüstü bilgisayar, 5'er adet dijital fotoğraf makinesi ve 10'ar adet bisiklet verilecek. Çekiliş sonuçları da, 21 Mart'ta 'www.gib. gov.tr' internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilerin hediyeleri, 1 Mayıs ile 30 Mayıs tarihleri arasında dağıtılacak. Kazanan öğrenciler, hediyelerini Örnek Vatandaş kartı karşılığında teslim alacak. Fişlerin teslimi sırasında öğrencilere 'Örnek Vatandaş' kartı verilecek. Ön yüzünde öğrencinin kimlik bilgileri ile resminin yer aldığı kartın üzerindeki seri numarası, kampanyaya katılan öğrenciler için aynı zamanda çekiliş numarası olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber