Meclisin bu haftaki gündemi

Haber Giriş : 28 Ekim 2007 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis bu haftaya yoğun bir gündemle giriyor. CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önerge ile Ankara'nın su sorunu Genel Kurul'da tartışılacak. Öte yandan 2008 yılı bütçesinin Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri 30 Ekim Salı günü başlayacak, görüşmeler 23 Kasım'da sona erecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pazartesi günü Meclis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlamaları kabul edecek.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve 73 milletvekili tarafından, Ankara'da yaşanan su sorununda, Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinde gözetme ve düzeltici önlemler alma ve ilgili bakanlıklar arasında işbirliği sağlama konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyerek görevlerinin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdiği ve bu eylemleriyle TCK'nın 257. Maddesindeki ?görevi kötüye kullanma? suçunu işlediği iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen Meclis soruşturması önergesi 30 Ekim Salı günü Genel Kurul'da görüşülecek.

Görüşmede, önergeyi verenler adına ve şahısları adına üç milletvekilinden sonra Başbakan Erdoğan ya da onun görevlendireceği bir bakan konuşma yapacak. Gizli oyla soruşturma açılıp açılmamasına karar verilecek. AKP'nin oy çoğunluğu nedeniyle önergenin reddedilmesi bekleniyor.

-BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

30 Ekim Salı günü Plan Bütçe Komisyonunda bütçenin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak.

31 Ekim Çarşamba gününden itibaren ise bakanlıklar ve kurumların bütçeleri üzerindeki görüşmeler başlayacak. İlk olarak Salı günü, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, SHÇEK Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülecek.

1 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bütçeleri görüşülecek.

2 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

-KİT KOMİSYONU

KİT Komisyonu, 31 Ekim Çarşamba gününden itibaren çalışmalarına başlayacak. Komisyonda ilk olarak Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş'nin 2005 yılı hesapları ele alınacak. Daha sonra sırasıyla Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş, T.H.Betonsan Konut Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2005 ve 2006 hesapları görüşülecek.

31 Ekim Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda, Artvin ili Yusufeli ilçesinin merkezinin değiştirilmesine ilişkin kanun tasarısı ile İller Bankası Anonim Şirketi hakkında kanun tasarısı görüşülecek.

31 Ekim Çarşamba günü AB Uyum Komisyonunda, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun tasarısı görüşülecek.

31 Ekim'de ayrıca Milli Savunma Komisyonunda gündeminde beş adet Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ile Gülhane Askeri Top Akademisi Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ile TSK Hasta Beslenme Kanunu tasarısı görüşülecek.

-AKM YIKILABİLECEK

İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının istediği yetkiyi alacağı, ?İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı?nın 31 Ekim Çarşamba günü Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul'da bu hafta da geçen yasama döneminden kalan ve yenilenen uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıların görüşülmesine devam edilecek.

-BEŞAĞAÇ KATLİAMI VE SEKİZ ASKER KOMİSYONDA

1 Kasım Perşembe günü İnsan Hakları Komisyonunda Şırnak'ın Beytüşşübep ilçesi Beşağaç Köyünde 12 kişinin teröristlerce katledilmesiyle ilgili alt komisyon raporu görüşülecek. Ayrıca Komisyonda, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker konusundaki başvurusu da ele alınacak.

1 Kasım Perşembe günü Sağlık, Aile, çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonunda, Kamu Hastane Birlikleri Pilot uygulaması hakkında kanun tasarısı görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber