Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı

Haber Giriş : 24 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP MYK, 14 Eylül Salı günü yeni TCK tasarısını görüşmek üzere TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 2 saat sürdü.

Toplantıda TBMM Genel Kurulu'nun 14 Eylül Salı günü yeni TCK tasarısını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağrılması kararı alındı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

AKP milletvekillerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 27-28-29 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam'da 3 gün sürecek kampa alınacağını bildiren Fırat, toplantıda Erdoğan'ın iç ve dış gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

TBMM'nin 14 Eylül'deki toplantısında Türk Ceza Kanunu (TCK) tasarısı dışında herhangi bir kanunun da ele alınmayacağını açıklayan Dengir Fırat, bir gazetecinin, ?İstanbul İl Başkanı'nın kabine değişikli konusunda net yorumları oldu. Kabinenin yarısının yetersiz olduğu, Eylül'de kabinenin değişeceği yönünde görüşleri oldu. Bu konuda partinizin görüşleri nedir? sorusuna karşılık şunları söyledi: ?Sayın İl Başkanı konuşmuş mu, konuşmamış mı ya da hangi çerçeve içerisinde konuşmuş onu bilemiyorum. Ancak hükümetin başarılı olduğu, devam edeceği kanısındayız. Bu hiçbir zaman seçilmiş olanların aynı yerde ilelebet kalacağı anlamında değildir. Tabi ki zamanı geldiğinde,icap ettiğinde genel başkan yardımcısı olarak bizde değişebiliriz. Yarın seçimlerde milletvekili olarak da değişebiliriz. Dolayısıyla eğer böyle bir şey söylenmişse belki kastı aşan bir ifade tarzıdır diye nitelendiriyorum.?

Fırat, bir başka soru üzerine, TBMM'nin olağanüstü toplantısında ele alacağı TCK tasarısının bir mutabakat içinde çıkarılması için özen göstereceklerini de söyledi. Fırat, tasarının temel yasa olarak görüşülebileceğini de ifade etti. ?Tasarıda türbana hapis cezası öngören bir hüküm var. Genel kurulda bu konuda bir girişiminiz olacak mı? sorusunda Fırat, şunları ?Orada türbana getirilen bir yasak yok. Orada devrim yasalarına bir atıf var. Devrim yasaları cumhuriyetimizin kuruluşunda yapılan yasalar olduğu için pek bilmiyoruz. Devrim yasalarından biri olan Kıyafet Yasası'na baktığımız zaman orada bir yasak yoktur. Orada fes, şalvar gibi daha çok erkek kıyafetlerine yasaklama vardır. Benim kanıma göre, zaten bununla ilgili bir yasa var. Dolayısıyla bunu TCK'nın içerisine götürmenin bir fayda getireceği kanısında değilim.?dedi.
aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber