Adıyaman il MEM'den '5 dakikanı bana ayır' kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında "5 Dakikanı Bana Ayır" kampanyası başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat, yaptığı açıklamada, Adıyaman genelinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında ilk dersin 5 dakikasında okuma faaliyetini uygulayacaklarını, sabahçılar için sabah, öğlenciler için ise öğlen ilk uygulama yapılacağını belirtti. Büyükfırat, okul yöneticileri ve Türkçe öğretmenlerinin sorumlu olacağı kampanyada, her öğrencinin bir kitap almasının sağlanacağını kaydederek, "Kampanya, eğitim kurumu yöneticileri ve Türkçe öğretmenleri tarafından sürekli izlenecektir. Tüm eğitim kurumları, öğretim yılı sonunda kampanya ile ilgili uygulama ve değerlendirmelerini içeren raporlarını müdürlüğümüze sunacaklardır. Bu projenin amacı, dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin okuma alışkanlığının geliştirilmesini sağlamaktır" dedi.

Büyükfırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenciler için algılama gücü yüksek, yorum yapan, analitik düşünebilen, sentez yapan, sorgulayan, tartışan, doğruların; tek noktadan değil, çeşitli bakış açılarıyla bakmak suretiyle ortaya çıkacağını kavrayan, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireylerin olarak yetişmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını geliştirmek, eğitimcilerin okuma çabalarını desteklemek, velilerimizin okuma isteklerini geliştirmek, Adıyaman il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerini ve bağlı kurumları ile özel ve resmi tüm eğitim kurumlarını kapsamına alan bu kampanya Anayasanın 42. maddesi, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004/16 ve 2004/60 sayılı genelgelerine dayanılarak hazırlanmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber