Maliyede müfettiş- hesap uzmanı dengesi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

>>>

Verginin yeni patronu koltuğa oturuyor

Verginin yeni patronu koltuğa oturuyor Emekliliğini isteyerek, Gelir İdaresi Başkanlığı görevinden ayrılan Osman Arıoğlu'nun yerine birçok kişinin ismi geçiyor. Yeni isim bugün netleşecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı görevinden ayrılan Osman Arıoğlu'nun bıraktığı koltuğun yeni sahibi bugün netleşiyor. Yeni Başkan, Arıoğlu'ndan görevi törenle devralacak ve ilk iş olarak Meclis'te Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanında 2008 bütçesine yapılacak eleştirileri dinleyecek. Emeklilik dilekçesi veren Arıoğlu'nun 16 Kasım'a kadar resmi izinli sayılması nedeniyle bu tarihe kadar başkanlık vekaleten yönetilecek. Bakan Unakıtan bu tarihten sonra ya vekil başkanı asaleten atayacak ya da verginin patronluğuna yeni bir ismi getirecek.

GÜÇLÜ ADAY ULUSOY

Başkanlık için en güçlü adaylar arasında İstanbul VİP Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'un adı geçiyor. Ulusoy aynı zamanda Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı kadrosunda olduğu için ?vekaleten? atamaya en uygun isim olarak gösteriliyor. Gelirler Genel Müdürlüğü döneminde daire başkanı olarak başta KDV olmak üzere verginin hemen her alanında çalışan Ulusoy, İstanbul'dan önce de İzmir vergi dairesi başkanlığı görevini yürütmüştü.

STAJYER BAŞKAN

Gelir İdaresi'nin başına genelde İstanbul'daki vergi başkanları atanıyor. Bu nedenle Maliye içerisinde, vekaletin Ulusoy'a verileceği yönünde güçlü bir görüş hakim. Ulusoy'un vekaleten atanması halinde, bir aylık süre kendisi için ?staj? niteliği taşıyacak. Göreve çağrılıp çağrılmadığını sorduğumuz Ulusoy, ?Resmi bir belge imzalamış değilim? dedi. Ulusoy, ?Sözlü bir görevlendirme aldınız mı?? şeklindeki sorumuza ise ?Bu aşamada sorularınızı cevaplandırmam, herhangi bir şey söylemem, yorum yapmam şık olmaz? dedi.

MÜFETTİŞ - UZMAN DENGESİ

Başkanlık için müsteşar yardımcıları Mehmet Şirin ile İsa Coşkun'un adı da geçiyor. Ancak, MASAK Başkan Vekili Genç Osman Yaraşlı'nın hafta sonunda müsteşar yardımcılığına atanması, iki farklı yoruma yol açtı. Maliye müfettişi kökenli Yaraşlı'nın atanmasıyla 4 müsteşar yardımcısı arasında müfettişhesap uzmanı dengesini sağladı. Hesap uzmanı Şirin ve Coşkun'a karşılık müfettiş Sami Kenez ve Yaraşlı dengesinin oluşması, buradan başkanlığa atama yapılmayacağı şeklinde yorumlandı. Karşı yorum ise, ?Aksine, buradan bir isim atanacağı için eksik kadrolar dolduruldu? şeklinde ortaya çıktı. Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural'ın da güçlü adaylığı devam ediyor. Bu dört aday isme en son Maliye Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı da eklendi. Boyalı ismi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın vergi hesaplarına girilmesiyle ilgili yürütülen ?köstebek operasyonu? ile öne çıkmıştı.

Erdoğan SÜZER/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber